Antalya’nın Kemer ilçesi’nde 2.365 metre yükseklikteki Tahtalı dağında “Tahtalı Run To Sky” yarışları gerçekleştirilecek.
“Tahtalı Run To Sky”, birçok yarıştan farklı olarak deniz seviyesinden başlayıp 2365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı’nın (Mount Olympos) zirvesinde sona erecek. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan “Tahtalı Run To Sky” yarışı 20-22 Mayıs tarihleri arasında Kemer’de gerçekleştirilecek. Konu ile ilgili olarak Tahtalı Olympos Teleferik tesislerinde basın toplantısı düzenlendi. Yarış hakkında bilgilendirmenin yapıldığı toplantıya Organizasyon Komite Başkanı Polat Dede, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel, Sportive A.Ş. İletişim ve Pazarlama Direktörü Burak Sarı, Antalya Atletizm İl Hakem Komitesi Başkanı Levent Saraçoğlu ve Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü katıldı.
ADRENALİN TUTKUNU SPORCULAR BİR ARAYA GELECEK
Dünyanın en güzel 10 plajından biri olarak kabul edilen Çıralı sahilinden, Dünyanın en uzun Teleferiklerinden birisi olan Olympos Teleferik tesislerinin de bulunduğu 2365 metrede son bulacak olan ve üç gün üç ayrı etapta gerçekleştirilecek olan “Tahtalı Run To Sky” yarışı adrenalin tutkunu sporcuları bir araya getirecek.
SIFIRDAN 2365 METREYE SADECE YUKARI DOĞRU KOŞACAKLAR
Tahtalı Run to Sky Organizasyon Komite Başkanı Polat Dede, oldukça heyecanlı olduğunu ifade ederek, geçen yıl ilkini gerçekleştirdikleri yarışın büyüyerek devam ettiğini söylerdi. Polat Dede, “Türkiye’nin ilk “Skyrunning” yarışı olma özelliğini taşıyan “Tahtalı Run to Sky” ülkemizde koşu sporunu farklı bir boyuta taşımış, dağlarda ve patikalarda koşmanın güzelliğini insanlara yaşatmıştır. Bu sene 0 rakımdan 2365 metreye sadece yukarı doğru koşmayı deneyimleyecek 150 özel sporcunun sıra dışı mücadelesine tanık oluyoruz” dedi.
BARIŞ VE DOSTLUK ADINA KOŞACAKLAR
Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel ise “Bu organizasyonun bölgemize katkısı oldukça büyük. Gün geçtikçe de katılım sayısı artıyor. Biliyorsunuz dünya sosyo ekonomik ve siyasal anlamda gittikçe küreselleşiyor. Hatta terör olayları da küreselleşiyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan insanlar bu tür organizasyonla Kemer’de bir araya gelmeleri ile dostluk, barış adına bir mesaj vereceklerdir” dedi.
Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü de, zorlu geçen turizm sezonunda bu tip etkinliklerin önemli olduğuna dikkat çekerek . Yarış saati geldikçe heyecanımız arttı. Katılımın da yükselmesi ile ilginin arttığını görmek bizi daha da heyecanlandırıyor. Geçen sene burada Ruslar birinci olmuştu. Bu tabii manidar. Bakalım bu sene kim birinci olacak. Bu yarışa katkı koyduğumuz için mutluyuz.”