Döşemealtı Belediyesi, personelin vatandaş ile daha etkili iletişim kurabilmesi, empati yapmaları ve hitap teknikleri ile etkili dinleme konusunda kendilerini geliştirebilmeleri için "Etkili iletişim semineri" düzenlendi.
Döşemealtı Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa organize edilen seminer kapsamında Edebiyat öğretmeni Cem Saygın belediye personeline ‘Etkili İletişim” eğitimi verdi. Belediye Meclis salonunda düzenlenen "Etkili iletişim" seminerine birim müdürlerinin yanı sıra yaklaşık 100 personel katıldı. Personelin vatandaş ile daha etkin iletişim sağlayabilmesi için hitap şekli, beden dili ve etkin dinlemenin önemine dikkat çeken Cem Saygın, "Düzgün bir diksiyon, karşınızdaki kişi ile empati yapmak, beden dilini doğru ve etkili kullanmak şikayetlerin alınması ve değerlendirilmesi, stres yönetimi kurmak çok daha başarılı sonuçlar almamızı sağlar" diye konuştu.
Hizmet içi eğitimleri çok önemsediklerini söyleyen Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “tüm personelimiz aynı zamanda bu ilçede yaşayan birer vatandaş. Günlük hayatlarında da kendilerine faydası olacak bu eğitimler sayesinde halkımıza çok daha iyi hizmet etmek ve herşeyden önce dinleyip empati kurarak işlerin ve sorunların çözülmesi gerektiğine inanıyorum. Halk ile aramızdaki iletişimi daha güçlü kılmak için hizmet içi eğitimlere devam edeceğiz" dedi.