Döşemealtı Belediyesi, ilçedeki yaşam kalitesini yükseltmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 11 ayrı mahallede park ve yeşil alan çalışması yapan belediye ekipleri 14 yeni park yapıyor.
Belediye Başkanı Turgay Genç’in talimatıyla hemen her mahallede park, bahçe ve çevre düzenlemeleri devam ederken, okul, cami gibi kamusal alanlarda ihmal edilmiyor. Cami Temizleme Ekibi bir taraftan camilerin temizliğini yaparken diğer ekiplerde okulların bahçesinde düzenlemeler yapıyor.
11 Mahalleye 14 Park ve yeşil alan
Geçtiğimiz aylarda ihaleleri tamamlanan ve yapımı son aşamaya gelen parklar, yöre halkı ve mahalleli çocuklar tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından her kesime hitap edecek şekilde projelendirilen, Yeşilbayır ve Yeniköy Mahallelerinde toplam 4 olmak üzere aralarında temalı parklarında bulunduğu Altınkale, Bahçeyaka, Düzlerçamı, Nebiler, Tomalar, Çıplaklı (TOKİ), Nebiler, Yalınlı ve Dağbeli Merkez parklarındaki inşaatları gözlemleyen çocuklar, çalışmaların biteceği günü bekliyor.
Binlerce fidan toprakla buluşuyor
Döşemealtı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri yaklaşık 6 dönüm büyüklüğünde olan 2 ayrı serada yetiştirilen bir kısmı da dışarıdan temin edilen ağaç ve bitkileri toprakla buluşturup, ilçenin çehresini değiştiriyor. Cadde, sokak ve orta refüjlere dikilen ağaç ve bitkilerle Döşemealtı ilçesi çiçek bahçesine döndü. Döşemealtı Belediyesi ekipleri, Ersin Taranoğlu Caddesinde 54 fıstık çamı, 183 palmiye ile 3 bin çit bitkisinin dikimini gerçekleştirdi. Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler Palmiye Caddesine 2 bin bodur zakkum, Veysel Karani Caddesine ise; 4 bin yayılıcı ardıç, ateş dikeni ve bodur zakkumun dikimini yaptı.