Döşemealtı Belediyesi tarafından Kapalı Cuma Pazarı yanına ilave olarak yaptırılan Yöresel ürünler pazarı tamamlanıyor.
Döşemealtı ilçesi’nde 9 dönüm üzerine kurulu 550 pazarcı esnafının stant açarak satış yaptığı Kapalı Cuma pazarı yanında bulunan bin 100 metrekarelik bölümün geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılmış ve ekolojik pazar yapımı için start verilmişti. Büyük bir kısmı tamamlanan köylü pazarının sadece yağmur ve güneşten koruması için yapılan çatı kısmına saçların yerleştirilmesi işlemi kaldı.
Yenilenebilir enerji üretimine başlanacak
Ekolojik pazarın yanı sıra pazarın eskiyen bölümlerinin de bakım ve onarımı yapılıyor. Çürük yerleri yeniden yapılan çatılar ve diğer alanlar boyanıyor. Pazarın çatısına kurulacak güneş panelleriyle de Döşemealtı Belediyesi kendi enerjisini üreten örnek bir belediye kimliği kazanmış olacak. Yenilenebilir enerji projesinin yasal izinleri alındı ve ihale aşamasına getirildi.
Bir ay içerisinde tamamlanması beklenen Ekolojik pazarda 60 esnaf için stant yeri hazırlanacak. Bu alanda ilçede yaşayan vatandaşlar kendi yetiştirdikleri yöresel ürünleri tüketiciyle buluşturacak. Zabıta ekipleri gerçekten organik olan ve kendi yetiştirdiği ürünleri satacak olan kişilere bu alanı tahsis edecek ve sadece yer işgaliye ücreti alacak.