Döşemealtı Belediyesi tarafından "Doğanın Pili Bitmesin" sloganıyla başlatılan atık pil toplama kampanyasında 230 kilogram pil toplayan Yukarı Karaman Perge Rotary İlköğretim Okuluna yazıcı ve fotokopi cihazı hediye edildi.
Döşemealtı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Atık Pil toplama kampanyası başladı. 1 Nisan 2017 tarihine kadar okullarında oluşturulan atık pil toplama alanlarına pil getirecek olan öğrencilere hediye ve sürpriz gezi düzenlenecek. Geçtiğimiz yıl kampanyaya katılan okullardan toplam 218 öğrenci ve 35 öğretmene Antalya Akvaryum gezisi düzenlenmiş ve öğrencilerin hemen hemen tamamı ilk defa akvaryum ile tanışmıştı.
Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği (TAP) tarafından en çok pili gönderen okula verdiği hediyeyi okul müdürü Saime Canöztürk’e teslim eden Döşemealtı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Figen Çörekçi öğrencilere bu yıl ki kampanyada daha çok atık pil toplamalarını istedi. Çörekçi, Hem doğanın korunacağını hemde atık pillerin geri dönüşüme kazandırılacağını söyleyerek, "öğrencilerin sosyal sorumluluk bilincini artırmayı hedefliyoruz" dedi. Çörekçi, "Geçtiğimiz yıl köpekbalığından küçük süs balıklarına kadar bir çok çeşit deniz canlısını ilk kez gören öğrencilerin mutlulukları görülmeye değerdi. Bu yıl 4’ncüsünü düzenleyeceğimiz kampanyaya tüm okullarımızın ve öğrencilerimizin katılmasını bekliyoruz” dedi.