Döşemealtı Belediyesi, daha önce okul, belediye binası ve son olarak da ek hizmet binası olarak kullanılan Yeşilbayır Mahallesi’nde ki 3 katlı binayı Kültür ve Sosyal İşler Merkezine dönüştürdü.
Döşemealtı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne tahsis edilen bina Döşemealtılı vatandaşların hizmetine açıldı. İlçede ki tüm sosyal ve kültürel etkinlikler tek bir merkezde planlanıp vatandaşın da tek bir merkezden faydalanması sağlanacak.
Sosyal Market ile ihtiyaç sahiplerine destek olunacak
Belediye’nin Kültür ve Sosyal İşler Merkezinde 1’i 30, ikisi 15’er kişilik 3 farklı dersliğin dışında idari alanlar, ihtiyaç sahipleri için özel olarak oluşturulan sosyal market, birimin sorumluluğunda olan çadır ekibi, protokol bölümü ile sekreterya yer alıyor. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, sınırları bir önceki döneme göre 3 kat büyüyerek 224 km2’den 701 km2’ye çıkan İlçede vatandaşların sosyal, kültürel ve sanatsal taleplerine maksimum düzeyde cevap verebilmek amacıyla kurulan Kültür ve Sosyal Hizmet Merkezi’nin çok daha planlı ve Döşemealtı’na yakışır nitelikte hizmet vereceğini söyledi.
Profesyonel hizmet verilecek
Sosyal Belediyeciliğin gereğini yaptıklarını söyleyen Başkan Turgay Genç, “Halkımıza daha güzel ve planlı hizmet götürmek adına kurduğumuz Kültür ve Sosyal Merkezimiz de ilk etap da ilgili kurumlarla da işbirliği yaparak talebe ve ihtiyaca göre mesleki kurslar düzenleyeceğiz. Bu kurslardan ev hanımları, gençler ve gönüllü herkes yararlanabilecek. Ayrıca seçimlerde de vaat ettiğim sosyal marketimizi açtık burada da ihtiyaç sahiplerimizin derdine derman olmak istiyoruz. Kültür ve Sosyal İşler Merkezi’ni kurmamız da ki amaç vatandaşlarımıza profesyonelce hizmet götürmek” dedi.
Döşemealtı’nın ilk halk kütüphanesi
Döşemealtı Belediyesi’nin Kültür ve Sosyal Merkezi’nde ilk etap da bilgisayar, satranç ve yabancı dil kursları açılacak. Daha sonra da vatandaşlardan gelen talebe göre kurs sayısı çoğaltılabilecek. Yeni kültür merkezinde Döşemealtı’nın ilk kütüphanesi de hizmet vermeye başladı. Vatandaşların da desteğiyle toplanan 3 bin kitap kısa sürede 5 bine çıkartılacak ve başta öğrenciler olmak üzere herkesin faydalanması sağlanmış olacak.
Başkan Yardımcıları özel olarak ilgileniyor
Döşemealtı Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürü Cevat Yanar, Belediye Başkanı Turgay Genç’in talimatları doğrultusunda kurulan Kültür ve Sosyal Hizmet Merkezi’nin, Döşemealtı İlçesi’nde önemli bir eksikliği gidereceğini söyledi. Kültür Merkezi’nin her aşamasını yakından takip eden Başkan Yardımcıları Naci Alın ve Zafer Yörük, Kültür Merkezi binasında incelemelerde bulunup, çalışmaları yerinde incelediler.
Döşemealtı Belediyesi tarafından düzenli olarak yapılan Yaz Okulları, bu yıl 15 branşta gerçekleştirilecek. İlgili kurumlarla işbirliği çerçevesinde düzenlenecek yaz kurslarının kayıtlarının Kültür ve Sosyal İşler Merkezi’nde başladığı bildirildi.