Devlet Su İşleri(DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Sulama Birlikleri Derneği (SUBİRDER) tarafından Antalya Belek’te düzenlenen eğitim seminerine katıldı.
Antalya’da düzenlenen eğitim seminerine SUBİRDER Başkanı Bülent Canev, DSİ merkez ve taşra teşkilatlarından ilgililer ve sulama birlik başkanları katıldı.
“Sulama birlikleri ülkemiz tarımında çok önemli bir değere sahiptir”
Sulama birliklerinin yaşatılması gereken bir sistem olduğunu ifade eden Genel Müdür Murat Acu, “Sulama birlikleri ülkemiz tarımında ve bizim gözümüzde çok önemli bir değere sahiptir. Ülkemizde sulu tarımın yaygınlaştırılmasında siz sulama birlik başkanlarına çok iş düşmektedir. DSİ olarak yaptığımız sulama tesislerinin sulama birliklerine devrinden sonra bu tesisler daha iyi nasıl işletilebilir, nasıl daha fazla verim alınabilir bunların çabası içerisinde olmanız gerekmektedir. Bu seminerin ülkemize milletimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyor hepinize saygılar sunuyorum” dedi.
Sulama Birlikleri Derneği Başkanı Bülent Can ise, “DSİ gerçekten çok büyük projelere imza attı ve atmaya devam ediyor. Bizlerde bu tesisleri iyi yönetmeli ve sahip çıkmalıyız. Bizler insanların rızkına hizmet ediyoruz. Bu yüzden yaptığımız işi en iyi şekilde yapmalıyız. Bu vesileyle seminerimize hoş geldiniz diyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından DSİ İşletme ve Bakım Dairesi Tesis Devir ve Denetim Şube Müdürü Betül Göçmen ve DSİ Strateji Geliştirme Dairesi Başkan Yardımcısı Halis Bostan tarafından sunumlar yapıldı. Sunumların tamamlanmasının ardından ise Sulama Birlikleri Derneği Başkanı Bülent Can tarafından Genel Müdür Murat Acu’ya günün anısına plaket takdim edildi.