Antalya Büyükşehir Belediyesi, devam etmekte olan Düden Kavşağı Projesi sebebiyle kullanılacak yeni güzergahları açıkladı.
Büyükşehir Belediyesi, Yeşilırmak-Sakarya Caddelerine alttan geçişi sağlayacak katlı kavşak projesinde devam eden çalışmalar sebebiyle trafiğe kapanacak yollara alternatif ilgili yeni güzergahlar belirledi.
Trafiğe kapanacak yollar
İkinci etap çalışmaları 22 Ağustos 2016 tarihinde başlayacak olan çalışmalar kapsamında, Yeşilırmak Caddesi’nin Gazi Bulvarı ile Necip Fazıl Kısakürek Caddesi arasında kalan kısmı, Sakarya Bulvarının Karayusuf Caddesi ile Yeşilırmak Caddesi arasında kalan kısmı ve Necip Fazıl Kısakürek Caddesi’nin Yeşilırmak Caddesi bağlantısı trafiğe kapatılacağı bildirildi.
Alternatif güzergahlar
Belediye tarafından alternatif güzergahlar ise şöyle açıklandı: “Şehir merkezinden Varsak istikametine gidecek olan araçlar, 2202 Sokak, 2258 Sokak ve Osman Yüksel Serdengeçti Caddelerini kullanarak Yeşilırmak Caddesine bağlanabileceklerdir. Varsak istikametinden şehir merkezine gidecek olan araçlar, 2452 Sokak, 2428 Sokak, Karayusuf Caddesi, Işık Caddesi, 2178 Sokağı kullanarak Yeşilırmak Caddesine bağlanabileceklerdir. Doğu istikametinden şehir merkezine gidecek araçlar, Düden Katlı Kavşağını kullanarak sırasıyla 2175 Sokak, 2176 Sokak ve 2178 Sokaktan Yeşilırmak Caddesine bağlanabileceklerdir” açıklaması yapıldı.
Şehirlerarası otobüs güzergahı
Şehirlerarası yolcu otobüslerinin ise Gazi Bulvarını ve Dumlupınar Bulvarını kullanarak otogara giriş yapabilecekleri, vatandaşların mağdur edilmemesi ve trafik akışının sürekliliğinin sağlanması açısından projenin tüm aşamalarında bilgilendirme yapılacğı ve vatandaşların yönlendirme levhalarını dikkate almaları gerektiği bildirildi.