Türkiye’nin kazandığı 444 Mavi Bayrak için Samsun’da düzenlenen törende Muratpaşa Belediyesi de, ‘En iyi çevre eğitimi faaliyeti yürüten belediye’ ödülü kazandı.
Muratpaşa Belediyesi, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nca (TÜRÇEV), ‘En iyi çevre eğitimi faaliyeti yürüten belediye’ seçildi. Muratpaşa Belediyesi’ne ödülü; Samsun’da düzenlenen Mavi Bayrak töreninde verildi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ‘En iyi çevre eğitimi faaliyeti yürüten belediye’ ödülünü, Samsun Valisi İbrahim Şahin’in elinden aldı. Başkan Uysal; “Milli Mücadele ve aydınlanma devrimimizin başlangıç kenti olan Samsun’da almaktan onur duydum. Ödülü; Muratpaşa’da yaşayan 500 bin komşumun adına alıyorum” dedi.
‘EGO İNSANDAN EKO İNSANA’
TÜRÇEV ile Muratpaşa Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne teşekkür ettiğini söyleyen Başkan Ümit Uysal; “İnsanlık bir ego büyümesi sorunuyla karşı karşıya. Bu durum bütün çevre mirasını tehdit ediyor. Ego insandan eko insana geçmeliyiz. Çevreci faaliyetlerle yaraları, tedavi etmeye çalışıyoruz. Oysa yapılması gereken hiç yaralamamak. Yaşam şeklimizi ve önceliklerimizi gözden geçirmeliyiz. Çevreciliğin ötesinde ekolojik dengenin hiç bozulmamasını kafa yormalıyız” diye konuştu.
‘En iyi çevre eğitimi faaliyeti yürüten belediye’ ödülünü, Vali Şahin’den alan Başkan Uysal sözlerine şöyle devam etti; “ Dört yaşında bir çocukken, bir Yörük çadırının avlusunda; akşam vakti uyumaya çalışırken, bir keçinin yaşamından yola çıkarak doğadaki eşsiz döngüyü anlatan babaannem Raziye Uysal’a, 1969 yılında 9 metrelik bir tekneyle okyanusları aşarak dünya turu yapan ve insan-doğa ilişkisini denizler boyutuyla Türkiye’ye tanıtan Sadun Boro’ya, ‘Son balık avlandığında, son nehir kuruduğunda, son ağaç kesildiğinde beyaz adam paranın yenmeyeceğini anlayacak’ diyen Kızılderililere, özellikle ihtiyar balıkçı romanındaki betimlemeleri nedeniyle Ernest Hemingway’e saygılarımı sunuyorum.”