EXPO 2016 Antalya sergi alanında engelli bireyler, Alanya bahçesi tuvalini boyadı.
Alanya Engelsiz Park Yaşam Merkezi’ndeki el sanatları atölyelerine katılan engelli bireyler, Engelliler Haftası kapsamında Alanya Belediyesi’nin davetlisi olarak EXPO 2016 Antalya sergi alanına geldi. Alanya Evi’ni ziyaret eden engelliler daha sonra el sanatları öğretmeni Ayşegül Macar Koçak’ın önderliğinde resim boyama çalışması yaptı. Tuvale yağlı boyayla Alanya Kalesi’ni resmeden engelli bireyler “Engelsiz Kent Alanya” mesajını verdi.
Farklı yaş gruplarından 10 engelli ile birlikte boyama çalışması gerçekleştirdiklerini söyleyen el sanatları öğretmeni Ayşegül Macar Koçak, Engelsiz Kent Alanya’yı anlatan bir resim çalışması yaptıklarını söyledi. Bu çalışmayı Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiklerini ifade eden Koçak, “EXPO 2016 Antalya sergi alanında Alanya bahçemize misafir olarak geldik. Burada boya çalışmamızı yaptık” dedi.
Alanya Engelsiz Park Yaşam Merkezi’nde birçok etkinliğe katılan ancak ilk kez merkez dışında bir yerde çalışma yaptıklarını söyleyen engelliler ise mutluydu. Engelli bireyler EXPO 2016 Antalya sergi alanında hem aileleriyle birlikte keyifli bir gün geçirdiklerini hem de engelliler haftasına dikkat çektiklerini söyledi.