Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’de özel çocuklar için meditasyon eğitimi başladı.
Muratpaşa Belediyesi’nin, Şirinyalı Mahallesi falez kıyı bandında engellilere yönelik yaşam alanı olarak düzenlediği Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’de, ‘özel çocuklara’ yönelik meditasyon eğitimleri başladı. Engelli bireylerin gündelik yaşamdan kopmamaları için herkese açık olan Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’de, özel eğitim alan çocukların, meditasyonla kendilerinin çok sevdiği enerjisini hissetmeleri amaçlanıyor.
Hayal dünyasında yolculuk
Nefes egzersizleriyle başlayan eğitimde çocuklar, eğitmenlerinin kendileri için kurduğu hayal dünyasında dağların zirvelerinden denizin en derin noktalarına dolaşıyor. Bu yolculuk sırasında bazen karşılaştıkları bir koyunu seven özel çocuklar, yolda karşılaştıkları bir çiçeğin kokunun hissetmeye çalışıyor, rüzgarın sesini dinliyor. Eğitimler açık havada bir ağacın gölgesinde yeşillikler içinde gerçekleştiriliyor.
Eğitimler 2’nci haftasında
Engelsiz Kafe’nin özel çocuklar için gönüllü eğitmenlik yapan Selda Kotan, meditasyon derslerinin 2 haftadır devam ettiğini söyledi. Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’nin özel çocuklar için çok önemli bir merkez olduğunu kaydeden Kotan, birbirinden farklı branşlarda eğitimler alan çocukların iç huzurlarının farkına varmaları ve bunu dengelemeleri için meditasyon eğitimine başladıklarını söyledi.
Uyum muhteşem
Yaklaşık 1 saat süren eğitimde özel çocukların var olma duygusunu ve evrendeki her şeyin onları sevdiğini hissetmelerini sağlamayı hedeflediklerini kaydeden Kotan, çocukların gösterdiği uyum ve ulaştıkları konsantrasyonla kendisini şaşırtmayı başardığını söyledi. Kotan, “O kadar çok güzel bir uyum sağladılar ki, inanılmazdı. Çok güzel odaklandılar. Söylediğim cümleleri hayla dünyalarında çok güzel yaşadılar ve yansıttılar” dedi.
Aileler de mutlu
İyi bir meditasyonunun çocuklar evlerine gittiği zaman yaptıkları etkinliğini, bu etkinlikte yaşadıkları duygu ve düşünceleri aktarabiliyorsa başarılı kabul edilebileceğinin altını çizen Kotan, “İlk haftamızda ailelerden çok iyi dönüşler aldık. Onların çok sevildiği enerjisini almışlar. Açıkçası bu kadar iyi performans beklemiyordum” diye konuştu.