Muratpaşa Belediyesi Erdal İnönü Kent Parkı, 8 Haziran Perşembe günü açılıyor.

Antalya’da eski Aquapark, Muratpaşa Belediyesi’nce herkesin kendine ilişkin bir şeyler bulabileceği yeni bir yaşam merkezi olarak düzenlendi. Aralık 2012’de yıkılmasının ardından uzun süre atıl durumda kalan 25 dönümlük park, proje aşamasından düzenleme çalışmalarında Muratpaşa Belediyesi’nin öz kaynak düzeni içinde tamamlandı.

Bilim adamı ve siyasetçi Erdal İnönü’nün adını taşıyacak park, misafirlerini atom çekirdeğinin merkezine yerleştirilmiş Erdal İnönü büstünün de yer aldığı anıtla karşılıyor. İçinde kuruluş çalışmaları Antalyalılar Derneği’nce sürdürülen Antalya Kent Tarihi daimi sergi alanın da bulunduğu parkta ayrıca Muratpaşa Belediyesi Nikah İşleri Müdürlüğü, nikah salonu da yer alıyor. Erdal İnönü Kent Parkı, hayatlarında yen bir başlangıca ‘evet’ diyecek çiftler için falez, masmavi Akdeniz ve Beydağları manzarasıyla unutulmaz nikah törenlerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Yürüyüş yollarından peyzajına, yeniden düzenlenen havuzları, yapay şelaleleri, falez halk plajı, kafe ve bistrolarıyla Antalya’nın yeni yaşam merkezinde tüm ticari alanlar Muratpaşa Belediyesi’nce işletilecek.

Antalya’nın falez kıyı bandında oluşturulan en büyük yaşam alanı 8 Haziran Perşembe günü açılacak. Saat 19.00’da başlayacak açılış, iftar programı ve ardından Muratpaşa sanat kursları koroları ve öğretmenlerinin vereceği konserle devam edecek.