Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyon toplantısı Antalya Valisi Muammer Türker başkanlığında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde yapıldı.
Toplantıya Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Abdullah Çalışkan ile ilgili kurum yetkilileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Kamuya açık mekanların, gerçek ve tüzel kişilere ait yapıların, binaların, açık alanların engellilerin erişilebilirliğine uygunluğunu denetlemek üzere kurulan komisyon toplantısında Vali Türker, “Bu toplantılar bir farkındalığın oluşması bakımından önem taşıyor. Toplantıların kamuoyunda duyurulması bu alanda çalışma yapan herkesin gerekli hassasiyeti göstermesini sağlamak, eksikliklerin ve sorunların karşılıklı konuşulması ile nasıl bir yol izleneceğinin ortaya konulması bakımlarından önem taşıyor” dedi.
Dezavantajlı kesimlerin dezavantajlarından imkânların elverdiğince kurtulabilmesinin esas olduğunu kaydeden Türker; “Gelişmiş bir toplum olmanın gereği olarak engellilerin sosyal ve günlük hayatta daha da görünür olması, ekonomik hayata katkı sağlaması, başkalarına en az düzeyde ihtiyaç duyabilecekleri bir modeli geliştirmemiz gerekiyor” diye konuştu.
Toplantıda il genelinde inceleme, denetleme heyetlerinin sayısının çoğaltılarak mevcut binaların erişilebilirliğe uygunluk çalışmalarına ağırlık verilmesi ile kurumlar ve belediyeler nezdinde farkındalığın artırılmasına yönelik çalışmaların artırılması konuları görüşüldü.