Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Antalya Kadın Girişimciler Kurulu’nun düzenlediği ‘2016 Yılı Antalya’nın Kadın Girişimcileri Yarışması’ sonuçlandı. ‘Evde Üretim Yapan Kadın Girişimciler’ kategorisinde Antalya merkezden Tülin Öztürk Keçe Çalışması ‘Türk Evi’ tablosu, ‘Deri Çanta’ ve ‘Çizme’ projesi, ‘İşyeri Açarak Üretim ve Ticaret Yapanlar’ kategorisinde ise Manavgat’tan Havva Taşbaş ‘Doğal Zeytin Üretimi’ projesi ile birinci oldu.
TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu tarafından kadın girişimciliğinin geliştirilmesi ve teşvik edilmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen ‘2016 Yılı Antalya’nın Kadın Girişimcileri’ yarışmasının sonuçları ATSO Başkanı Davut Çetin tarafından açıklandı.
Başkan Davut Çetin, bu yıl 5’incisi düzenlenen yarışmaya ekonomik bir değer katarak ev eksenli üretim yapan kadın girişimcilerden 38, Antalya genelinde fikrini sermayesiyle birleştirerek yeni bir işletme kuran kadın girişimcilerden de 5 proje katıldığını ve geçen yıllara göre başvuru sayısında da gözle görülür bir artış olduğunu bildirdi.
Söz konusu projelerin 13 Mayıs 2016 tarihinde Seçici Kurul tarafından değerlendirildiğini belirten Davut Çetin, “Evde Üretim Yapan Kadın Girişimciler’ kategorisinde, Antalya merkezden yarışmaya katılan Tülin Öztürk, Keçe Çalışması ‘Türk Evi’ tablosu, ‘Deri Çanta’ ve ‘Çizme’ projesi ile birinci, Sinem Tosunoğlu, Ebru Sanatı ‘Manken Askı’, ‘Davul Bagedi’ ve ‘Çanta’ projesi ile ikinci olurken yine Antalya merkezden Şebnem Gür ‘Tablet Kılıfı’, ‘Gelincik ve Şelale Görselli Fular’, ‘Dövme Keçe Kaplanlı Çanta’ ve ‘Yivli Minare Görselli Miyuki Sanatı Kolye’ projesi, Şerife Çor Deniz’de ‘El İşciliği Gümüş Hasır Bilezik’ projesi ile üçüncülük ödülünü kazandılar. Alanya merkezden yarışmaya katılan Neval Ürey de ‘Patchwork Kırkyama Bebekleri’ projesi ile mansiyon ödülüne layık görüldü. ‘İşyeri Açarak Üretim ve Ticaret Yapanlar’ kategorisinde ise, Manavgat’tan yarışmaya katılan Havva Taşbaş ‘Doğal Zeytin Üretimi’ projesi ile birinci oldu. Antalya merkezden yarışmaya katılan Sibel Özdoğan ‘Buselique Markalı Turistik Ürünler’ projesi ile ikincilik ödülü alırken yine Antalya merkezden yarışmaya katılan Işın Kocabaş Oğuz ‘Bebekler için Gaz Giderici Doğal Isı Yastığı’ projesi ile üçüncülük ödülünü kazandı. Antalya merkezden yarışmaya katılan Bilge Erk ‘Mutfak Atölyesi’ projesi ile mansiyon ödülüne layık görüldü” dedi.
Dereceye girenlerin ödüllerini ise Haziran ayı ATSO Meclisi’nde yapılacak törenle alacağını belirten Davut Çetin, her iki kategoride birincilere 5 bin, ikincilere 3 bin, üçüncülere 2 bin lira para ödülü ile her iki kategoride birer katılımcıya mansiyon ödülü verileceğini kaydetti.
Çetin, dereceye giren tüm yarışmacıların 7. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı’nda yer alacak TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu standında ürünlerini sergileme fırsatı bulacağını da sözlerine ekledi.
TOBB Antalya KGK İcra Komitesi Başkanı Serap Kocaoğlu yarışmaya katılımın her yıl yükselerek arttığını söyledi.