Muratpaşa Belediyespor pehlivanı Ali Gürbüz ve Kürşat Korkmaz, 28’inci Korkuteli Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde kazandıkları birinciliklerin ardından rotayı hafta sonu gerçekleştirilecek 664’üncü Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne çevirdi.
Muratpaşa Belediyespor güreşçisi Ali Gürbüz, pazar günü düzenlenen ve 37’si başpehlivan pehlivan toplam 713 pehlivan katıldığı 28’inci Korkuteli Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin başpehlivanı oldu. Gürbüz, final karşılaşmasında Orhan Okulu’yu 2 saatlik bir mücadelenin ardından altın puanla yendi.
Zorlu karşılaşmanın ardından Gürbüz’ün “Orhan benim kardeşim. Bazen o yener bazen ben. Antalya’ya Orhan da, Mehmet Yeşil Yeşil de, ben de kemer getirdik. Hepimiz bu memleketin evladıyız. Aramıza nifak tohumları ekmeye çalışanlara lütfen izin vermeyelim. Biz kardeşiz, bu memleketin çocuklarıyız” dedi.
Güreşlerde ayrıca Muratpaşa Belediyespor pehlivanı Kürşat Korkmaz da başaltı kategorisinde şampiyon olurken pehlivanlar hafta sonu Korkuteli’nin er meydanında estirdikleri Muratpaşa rüzgarını, 2 - 4 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne devam ettirmek için çalışmalarına ara vermeden başladı. Bu yıl 664’üncüsü düzenlenecek güreşlerde 3 yıllık bir aranın ardından er meydanına boy gösterecek Gürbüz, Elmalı’da bıraktığı yerden devam etmek istiyor.