Burdur’da bu yıl 2’nci kez düzenlenecek Teke Yöresi Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı, Perşembe günü kapılarını ziyaretçilere açacak.
GL Platform Fuarcılık tarafından ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen Teke Yöresi 2. Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı, Burdur Kapalı Pazar Yeri’nde düzenlenecek. Büyük ve küçükbaş hayvanların sergileneceği fuarda çiftlik ekipmanları ve teknolojileri, genetik alanındaki son yenilikleri, yem sektöründeki gelişmeleri görücüye çıkacak. Fuarda sektörün önde gelen firmaları, birlikler ve kooperatifler stant açacak. Firmalar, yurt içi ve yurt dışı alıcılarla buluşma olanağı yakalayacak. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in de açılışa katılmasının beklendiği fuar, Burdur’un yanı sıra Denizli, Afyonkarahisar, Isparta ve Antalya başta olmak üzere Teke yöresini buluşturacak.
Fuarın ilk gününde Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından 11. Burdur Damızlık İnek Güzellik Yarışması düzenlenecek. 4 kategoride gerçekleşecek yarışmada dereceye giren yetiştiricilere para ödülünün yanısıra 1 yıllık hayat sigortası, 1 yıl içerisinde kullanılmak üzere ücretsiz 5 suni tohumlama ve sürpriz ödüller verilecek.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tarafından 2008 yılında başlattığı çalışma kapsamında; Evcil Hayvan Genetik Kaynaklarını Koruma Ulusal Komitesi ve Evcil Hayvan Tescil Komitesi tarafından ’yerli ırk’ olarak tescil edilen Honamlı keçisi de fuarda görücüye çıkacak. KÖYKOOP ve Burdur Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından gerçekleştirilecek Burdur Honamlı Keçi ve Teke Güzellik Yarışması’nda, üstün genetik ve ırk özelliklerine sahip küçükbaş ırklar boy gösterecek.
"GÜÇ BİRLİĞİ ÖNEMLİ"
GL Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan, tarım, hayvancılık ve yem teknolojileri sektörünün en iyi firmalarının bir araya geleceğini söyledi. Üreticinin hem yenilikleri takip etme hem de pazar alternatifi için fuarların büyük önem taşıdığını söyleyen Ceylan, Burdur ekonomisinin tarım ve hayvancılığa dayandığını bu nedenle de sektörün güçbirliğinin çok önemli olduğunu belirtti.
Ceylan, "Fuar, Teke yöresinin bu güçbirliğini başarıyla kurduğunun göstergesi. Lojistik altyapının da güçlendirilmesiyle Teke yöresi, sektörün tek lokomotifi haline gelecektir. Yalnızca güzellik yarışmalarının değil sektörün akıl buluşmasının da gerçekleşeceği fuar, küresel kuraklığın ve hayvan hastalıklarının getirdiği problemler, artan enerji girdileri, artan yem fiyatları, kalifiye işçi sıkıntısı, hayvansal ürünlerin çok düşük fiyatlara alıcı bulması, yetersiz ve verimi düşük damızlık hayvan sayısı gibi Türk hayvancılık sektörünün gelişimini engelleyen sorunların da çözümüne hem katkıda bulunacak hem de üreticinin bu konularda bilgilenmesini sağlayacak" dedi.