19 Haziran-2 Temmuz 2016 tarihleri arasında İtalya’da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası’na hazırlanan ve ilk etap kampını Mart ayında Ankara’da gerçekleştiren Türkiye İşitme Engelliler Erkek Milli Futbol Takımı 2. Etap kamp çalışmalarını Manavgat Çolaklı’da gerçekleştiriyor. Mayıs ve Haziran aylarında üçüncü ve dördüncü kamplarını gerçekleştirecek Milli Takım daha sonra Dünya şampiyonası için İtalya’ya hareket edecek.
Kamp çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Milli Takımlar Sorumlusu Ali Metin, Manavgat’ta gerek hava şartları gerekse tesis olarak mükemmel bir ortamda çalışma imkanı bulduklarını belirterek “17 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında İtalya’da yapılacak Dünya Şampiyonasına Manavgat’ta çok güzel bir ortamda hazırlanıyoruz. Öncelikle bizlere bu imkanı sağlayan Antalya Milletvekilimiz sayın İbrahim Aydın’a çok teşekkür ediyorum. Biz de onların bize olan güvenlerini boşa çıkarmamak için en iyi şekilde hazırlanmaya çalışıyoruz. Burada Dünya Şampiyonası öncesinde kampımızı gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra 2 kampımız daha olacak. Eğer gerekli şartlar sağlanırsa bundan sonraki kampımızı da burada Manavgat’ta yapmayı planlıyoruz. Bilineceği gibi Milli Takımımız 2013 yılında Dünya Şampiyonu, 2015 yılında da Almanya’da Avrupa Şampiyonu olmuş bir takım. Çıtayı oldukça yükseltmiş durumda. Bundan sonraki hedefimiz bu yükseltmiş olduğumuz çıta doğrultusunda üst sıralarda yer almak olacak. Böylesine güzel bir ortamda takımımızın form durumunu da ön üst seviyeye getireceğimize inanıyorum” dedi.
Milli takım kampının 25 sporcu ile başladığını, 3 oyuncunun Süper amatör kümelerde Play-Off maçlarının olması nedeniyle Manavgat kampında yer almadığını belirten Milli Takımlar Sorumlusu Ali Metin “Bu oyuncularımız üst seviyede olan sporcularımız. Onların da katılımıyla son 2 kampımızı eksiksiz olarak gerçekleştireceğiz. Sakatlıkları bulunan bazı sporcularımız bir taraftan tedavilerini diğer taraftan da çalışmalarını kampımızda sürdürüyorlar. 12 gün süreli bu kampımız mümkün olduğu kadar kuvvet ve dayanıklılığı artırma yönünde olacak. Bundan sonraki kamplarımızda teknik-taktik çalışmaları üzerinde duracak ve Dünya şampiyonasına hazır bir şekilde gideceğiz. Dünya şampiyonasında hedefimiz yine üst seviyelerde bir derece yapmak olacak” diye konuştu.