Sağlık Bilimleri Üniversitesi Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesine inşa edilen 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde şebeke doğalgaz çalışmaları tamamlandı.
Muratpaşa ilçesinde bulunan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde inşa edilen 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde şebeke doğalgaz çalışmaları tamamlandı. Antalya Kamu Hastaneleri Birliği ile 2016 yılı başında Enerya Antalya Gaz Dağıtım A.Ş. ile yapılan sözleşme çerçevesinde Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi için yaklaşık bin 265 metreli münferit doğalgaz hattı çekilmiş oldu.
200 Bin TL’lik tasarruf
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde şebeke doğalgazının kullanılması ile birlikte alternatifi olan sıvılaştırılmış doğalgaz’a (LNG) göre yüzde 40’a yakın tasarruf sağlanacağını belirtti. Yıllık 200 bin TL’lik tasarruf yapılmasının hedeflendiğini kaydeden Yılmaz, “Enerji verimliliği kapsamında birliğimize bağlı Serik Devlet Hastanesi ve Atatürk Devlet Hastanesi’nde 2016 Nisan ayında, yıl sonuna doğru açılması planlanan 300 Yataklı Kepez Sütçüler Devlet Hastanesi’nde ise 2016 Ağustos ayı başlarında şebeke doğalgazı kullanılmaya başlanmıştır” dedi. Yılmaz, şebeke doğalgazı çalışmaları ile hem çevreye verilen zararın azaltıldığını böylece yeşil çevre-sağlıklı gelecek planlaması hem de büyük bir tasarruf yapıldığını söyledi.
Yılmaz, “Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ana Binasında şebeke doğalgazının kullanılabilmesi için yapılan çalışmalarda da sona gelindi. Doğalgaz iç tesisatı çalışmalarının tamamlanması ile birlikte bu sağlık tesisinde de yıllık yaklaşık 350 bin TL’lik tasarruf yapılması hedeflenmektedir.”