Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), turistleri kent merkezine çekecek örnek bir çalışma başlattı. Yapılan görüşmeler sonucunda Türkiye’nin önemli tur operatörlerinden MTS Globe, dünyaca ünlü sanatçı Andy Warhol’un eserlerinin sergilendiği Antalya Kültür Sanat’ı tur programına dâhil etti.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, turistleri kent merkezine çekmek ve Rusya krizi sonrası zor günler geçiren kent içi ticareti canlandırmak için çalışma başlattı. Yapılan girişimler sonucu Türkiye’nin önemli tur operatörlerinden MTS Globe, dünyaca ünlü sanatçı Andy Warhol’un eserlerinin sergilendiği Antalya Kültür Sanat’ı tur programına dâhil etti. MTS ayrıca, Antalya’ya getirdiği yaklaşık 350 bin tatilcinin dosyalarına Andy Warhol sergisinin tanıtım broşürlerini koyacak. ASKA Lara Otel ise, otel misafirleri için Kundu bölgesinden Antalya Kültür Sanat’a ücretsiz servis uygulamasına başladı.
Antalya Kültür Sanat’a 8 Ayda 20 bin ziyaretçi
ATSO Başkanı Davut Çetin, Pablo Picasso, Andy Warhol, Ara Güler, Cecil Beaton gibi dünya çapında isimlerin paha biçilemez eserlerini sanatseverlerle buluşturan Antalya Kültür Sanat’ın, kentin yeni cazibe merkezi olduğunu söyledi. ATSO Vakfı tarafından kente kazandırılan Antalya Kültür Sanat’ı 8 ayda yerli ve yabancı 20 bine yakın sanatseverin gezdiğini kaydeden Davut Çetin, bunların 4 binini yabancı misafirlerin oluşturduğunu kaydetti. Antalya Kültür Sanat’ın dünya çapında sergileriyle önemli bir çekim merkezi olduğunu belirten Başkan Davut Çetin, bu cazibe merkezini kent ticaretini canlandırma aracı olarak etkin şekilde kullanmak istediklerini ve bunun için de turizm firmalarının desteğini istediklerini bildirdi.
“TURİST KENT MERKEZİNİ GÖRMEDEN GİTMEMELİ”
Antalya bölgesine gelen turistin kent merkezini görmeden şehirden ayrılmamasını gerektiğini vurgulayan Başkan Davut Çetin, “Ülkemizin önemli tur operatörlerinden MTS Globe ve ASKA Otelleri ile örnek bir işbirliğine imza attık. MTS Globe firması, Haziran ayından itibaren Antalya Kültür Sanat’ı zorunlu tur programına dâhil etti. Turlara katılan yabancı misafirler, Antalya Kültür Sanat’a da uğrayacak, dolayısıyla kent merkezine gelecekler. Bu çalışmalar kent merkezinde de bir hareket yaratacak. Bu örnek işbirliğimizin kapsamını daha da genişleterek artık turizmden kent merkezinin de kazanmasını diliyoruz” diye konuştu.
TUR REHBERLERİNE YÖNELİK EĞİTİM PROGRAMI
Bu kapsamda MTS Globe Şef Rehberi Tarık Turgay ve Tur Operasyon Müdürü Ozan Aksoy, Antalya Kültür Sanat’ı ziyaret ederek AKS Pazarlama Direktörü Cenk Rona’dan bilgi aldı. Dünya ünlü sanatçı Andy Warhol’un “Herkes İçin Pop Sanat” sergisini gezen turizmciler, haziran ayından itibaren tatilcilere dağıttıkları tanıtım dosyalarına Antalya Kültür Sanat’taki sergilerin broşürlerini koyacaklarını belirttiler. Öte yandan firma bünyesindeki tur rehberlere yönelik bir eğitim programı da düzenlenecek.