Kepez Belediyesi, ilçe müftülüğünün düzenlediği yaz Kur’an kurslarında başarılı olan öğrencilere hediye verdi.
Kepez Belediyesi, ilçe müftülüğünün düzenlediği yaz Kur’an kurslarında başarılı olan öğrencileri ödüllendirmeye devam ediyor. Bu yıl ikincisi düzenlenen ödül töreninin adresi, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi oldu. Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, İl Müftüsü Osman Artan, Kur’an dersi veren cami öğretmeleri ve velilerin katıldığı törende, çocuklar ilahiler ve şiirler okudu, sema gösterisi yaptı.
9 bin 800 öğrenci katıldı
Kurslar sırasında tertiplenen futbol turnuvasında ilk üçe giren öğrencilerin kupa ve plaketlerini veren protokol, 9 bin 800 öğrenci arasından en başarılı Kur’an okuyanların ödüllerini de sundu. Eğitimini en iyi derecede tamamlamış 50 çocuğa bisiklet, 50 MP4 çalar ve 250 futbol ve voleybol toplarını teslim alan çocuklar, mutluluklarını ifade etti.
Vicdani sorumluluğumuz
Kepez Müftülüğü’nün düzenlediği bu kursları desteklemeye devam edeceklerini vurgulayan Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, yaz tatilinde çocukların önünde birçok seçenek olduğunu hatırlattı. Bu seçeneklerin en önemlilerinin başında camilerde verilen yaz kurslarına katılmak olduğunu belirten Tütüncü, “Diyanet İşleri Başkanlığı, her yıl heyecanla yavrularımızı camilere ve Kuran’ın Kerim’in güzel iklimiyle tanışmaya davet ediyor. Yaz kurslarını daha neşeli, güzel, eğlenceli hale getirebilmek, vatana milletine sevdalı herkesin, hukuki sorumlu olsun olmasın, vicdanen en büyük sorumluluğudur. Biz bunu böyle görüyoruz” diye konuştu.
Daha fazla katılım
Çocukların yaz kurslarından tatlı hatıralarla ayrılmasına bir nebze katkı koymak istediklerini dile getiren Tütüncü, bu buluşmaların önümüzdeki yıllarda daha coşkulu, daha fazla katılımlarla geçmesini diledi. İlçe müftülüğünden de bir talepleri olduğunu belirten Tütüncü, “Belediyemizin spor öğrencilerini salonlarımızda buluşturduğumuz gibi, yaz kursu öğrencilerini de bir araya getirerek ödüllendirelim. Veliler için de yaz mevsiminde yavrularımızı Kur’an kurslarına göndermek daha coşkulu hale gelsin” dedi.
Dini eğitimi devlet vermeli
Türkiye tarihinde kara bir leke olarak kalan 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Tütüncü, “Malum bir takım sancılı süreçlerden geçtiğimiz günleri yaşıyoruz. Şöyle geriye dönüp baktığımızda ve büyük fotoğrafı gördüğümüzde, bu inançlı milletin kötü niyetli bir takım insanlar tarafından nasıl kandırıldıklarını çok iyi görüyoruz. Eğer siz devlet olarak dini eğitimi veremez hale gelirseniz, devlet olarak manevi tatminin önüne engel koyarsanız, o zaman ahlaksız oluşumlar meydana gelir” şeklinde konuştu.
28 Şubat’lar zemin hazırladı
Bundan 16- 17 yıl önceki olumsuz hukuki ve siyasi süreç olan 28 Şubat’ın yaşandığını anlatan Tütüncü, imam hatip okullarının önünün kesildiğini hatırlattı. Müminlere ve Müslümanlara nasıl mücadelelerle üzerlerine yüründüğünü bildiklerini anlatan Tütüncü, “Benin ailemdeki insanlar imam hatip okulları mezunu. Babam beni imam, vaiz olayım diye imam hatip okullarına göndermedi. Dinini bilen, vatanına milletine faydalı olsun diye gönderdi. Anadolu’daki insanlar çocuklarının doktor, öğretmen, avukat olsun, ama dinini de bilen insanlar olsun diye gönderdi” dedi.
Yasaklar paralel yapıyı doğurdu
İmam hatip okullarının kapatılmasıyla merdiven altı oluşumların ortaya çıktığını vurgulayan Tütüncü, “Müminlerin, Müslümanların Allah demeleri yasaklanınca, işte merdiven altlarında bu tip yapılar doğdu. İmam hatiplere çocuklarını gönderemeyen vatandaşların gönüllerine rahatlık verdiği eğitim kurumları oldu. Bizim hiç haberimiz yokmuş, meğer buralarda terörist yapılar kurulmuş. Beyinleri yıkanmış gençlerle gelecek hayal ediliyormuş. Bizim yapmamız gereken ders şu, devlet olarak vatandaşların dinini küçük yaşlardan itibaren en iyi öğrenmeleri için katkı sağlamak. Hem imam hatip okullarının önünün açılması, hem de Diyanet İşleri Başkanlığımızın okul öncesi kurslar, yaz kurslarıyla camileri hayatın merkezi kabul eden gelişmeleri sevindirici olmuştur” ifadelerini kullandı.
Bu kurslardan sorumluyuz
İnsanların dini eğitimlerini camilerde aldığı sürece, kimsenin karanlık insanlara dinimizi alet edemeyeceğini belirten Tütüncü, “Böylece kimse dinimizi bizim insanımızın samimi duygularına alet edemeyecek. Bizim bu kurslara büyük sorumluluk bilincinde sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. Biz bunun için çalışıyoruz. Hep birlikte el ele vererek geleceğe emin adımlarla yürümeliyiz diyorum” diye konuştu.