Kepez Belediyesi Emek ve Karşıyaka Mahallelerini sıcak asfaltla buluşturuyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Emek Mahallesi’nde devam eden sıcak asfalt çalışmasını yerinde inceledi. Başkan Hakan Tütüncü, inceleme sırasında Fen İşleri Müdürü Ali Aslan’dan asfalt çalışması hakkında bilgi aldı.
İncelenin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Tütüncü, komşu mahalleler Emek ve Karşıyaka’ya bu yıl içerisinde doğalgazı getirmeye söz verdiklerini dile getirdi. İki mahalleye doğalgazı getirdiklerini belirten Tütüncü, “Doğalgazla birlikte elektrik iletim hatlarının yer altına alınması, fiber optik internet kablolarının döşenmesi gibi her türlü alt yapı çalışmaları Emek ve Karşıyaka mahallelerimizde tamamlandı. Alt yapıdan sonra şimdi bölgenin kazı çalışmalarıyla asfaltı bozulan tüm yollarının asfaltını ve kaldırımını yapıyoruz. Emek Mahallemizde sıcak asfalt çalışması başladı. Bazı sokaklarımızda asfalt çalışması tamamlandı. Karşıyaka Mahallemiz de ise alt yapı çalışmaları biter bitmez asfalt çalışması başlayacak” dedi.
Önce imar sonra asfalt
Emek ve Karşıyaka’da kat artışına yönelik imar düzenlemesi yaptıklarını ifade eden Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, “İki mahallemiz, yaptığımız kat artışına yönelik imar düzenlemesiyle şehirleşmenin önünü açtığımız ve gecekonduları ortadan kaldırdığımız güzel bir değişimin ve dönüşümün gerçekleştiği bir bölge oldu. Şimdi şehirleştirdiğimiz, doğalgazı getirdiğimiz bölgeye kaymak gibi asfaltlar, güzel kaldırımlar yapıyoruz” diye konuştu.
Sabrın sonu selamet
İki mahallede vatandaşların alt yapı çalışmalarından dolayı sıkıntı yaşadıklarına değinen Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Hemşehrilerimiz, alt yapı çalışmalarıyla biraz zorluk çekiyorlar. Kışın ayakları çamura değiyor, yazın ise tozdan pencerelerini, kapılarını açamadıkları zamanlar oluyor. Ama ne yapalım şehirleşmenin güzel olması için evimizde doğalgaz konforunu yaşayabilmek için fiber optik internet kablolarıyla evlerimizde hızlı internete sahip olabilmek için bu sıkıntıları bu dönem içersinde çekmemiz gerekiyor. Ne yapalım sabrın sonu selametmiş. Emek Mahallesi’nde sabrın sonu selamet oldu. Asfalt çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlanıyor. Mahalle sakinlerimiz modern, güzel görünüme sahip bir mahalleye kavuşmuş olacaklar.”
Şehirleşmesini tamamlamış, gecekondu yapılaşmasının yerini imara uygun binalara bırakmış ve modern bir şehre geçiş yapmış Kepez’i meydana getirmeyi hedeflediklerini kaydeden Başkan Tütüncü, “Böyle bir şehir hayalimiz var. Bunu gerçekleştiriyoruz. Şimdi Emek’te asfalt da doğalgaz da alt ve üst yapı da var. Medeni hayatın bütün güzelliklerini Kepez’in bütün mahallelerine getiriyoruz, getirmeye de devam edeceğiz. Çalıştıkça Kepez’in dört bir tarafında eserler yükselmeye, dev projeler birbiri ardınca faaliyete geçmeye devam ediyor Hemşehrilerimizin mutluluğunu görüyoruz. Halkımız için hizmet yolculuğumuz gaz kesmeden devam ediyor. Tam yol ileri” dedi.
Uzun ömürlü asfalt yapıyoruz
uzun ömürlü asfaltlar yaptıklarını dile getiren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Kaliteli bir sıcak asfaltın 15-20 yıl ömrü var. Maalesef ülkemizde asfaltın ömrü bu kadar uzun süreli olmuyor. Neden? Asfalt yapılıyor bir başka kurum geliyor alt yapı çalışmasından dolayı asfaltı kazıyor. Başka bir kurum daha geliyor yamanan asfaltı yeniden kazıyor. Asfalta yama üstüne yama yapıyoruz. Yama da asfaltın ömrünü kısaltan en önemli unsur oluyor. İmara uygun yapılaşmanın tamamlandığı mahallelerimizde, tüm alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sora asfalt işini yaptığımız için kısa ömürlü asfalt sıkıntısını yaşamayacağız.”
Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Emek Mahallesi’nde, 8 bin 570 metre uzunluğundaki yola, 1 milyon 100 bin TL ederinde 11 bin ton sıcak asfalt dökülecek.