Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, dönemindeki tapu tahsisi, kat artışı ve yeni yol çalışmalarından sonra gecekonduların yerine modern konutların almaya başladığı Ünsal Mahallesi’nin üst yapısı da inşa ediliyor. Başkan Tütüncü, şehirleştirdikleri Ünsal Mahallesi’nin, sıcak asfalt ve kaldırım çalışmalarıyla daha modern bir görünüme kavuşacağını söyledi.
Ünsal Mahallesi’nde, 5108, 5098, 5091 ve 5039, 5101, 5105, 5099, 5094, 5096, 5103 ve 5104 sokaklar sıcak asfaltla kaplanıyor. Bu sokaklarda 7 kilometre uzunluğundaki yolda 7 bin ton sıcak asfalt, 2 bin m2 parke kaldırım çalışması gerçekleştiriliyor. Asfalt çalışmasında sona gelinirken, kaldırım yapımının önümüzdeki günlerde başlayacağı ifade edildi.
Tütüncü asfaltın ısısını ölçtü
Başkan Hakan Tütüncü, mahallede devam eden asfalt çalışmasını yerinde inceledi. Asfalt çalışmasını yapan işçilere başarılar dileyen Tütüncü, sıcaklık ölçer dijital termometre ile yeni dökülen asfaltın sıcaklığını ölçtü.
Başkan Tütüncü, yeni dökülen asfaltın üzerinde bir süre yürüyerek kalitesini denetledi.
Gecekondu gitti modern konutlar geldi
Ünsal’ın kendi dönemlerinde hızlı bir şekilde şehirleştiğine işaret eden Başkan Hakan Tütüncü, “Kat artışını gerçekleştirdiğimiz, şehirleşme noktasında önemli bir mesafe elde ettiğimiz Ünsal Mahallemizde birbiri ardınca imara uygun konutlar yapılmaya başlandı. İmara uygun yapılaşma, mülkiyet sorunlarını çözmemiz ve kat artışına yönelik imar düzenlemesini yapmamızla mümkün oldu” dedi.
Hizmet devam edecek
Yeni açtıkları ve çevresinde konut yapılaşması tamamlanan yolların alt yapı çalışmalarını tamamladıklarını aktaran Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Şimdi alt yapısı ve çevresinde yapılaşması tamamlanan yollara sıcak asfalt seriyoruz. Sıcak asfalt çalışmasıyla mahalleyi şehir görünümüne kavuşturmuş oluyoruz. Ünsal Mahallesi’nin 8 yıl önceki ile bugünkü halini görenler hayretler içerisinde kalıyorlar. Mahallede çok daha güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz. Sıcak asfalt ve kaldırım çalışmasıyla da bölgeyi daha modern bir görümüne kavuşturacağız” şeklinde konuştu.
Ünsal Mahalle Muhtarı Nazmi Cabadak da hizmetlerinden dolayı Tütüncü’ye teşekkür etti. Asfalt inceleme gezisine Başkan Yardımcısı Sebahat Adanır da eşlik etti.
Ünsal Mahallesi’ne yapılan hizmetler
Başkan Hakan Tütüncü döneminde Ünsal Mahallesi’nde 20 bin metre yeni yol, 18 bin metre sathi asfalt, 16 bin metre sıcak asfalt, 25 bin m2 parke kaldırım, semt pazarı, 9 bin m2 yeşil alan, 3 adet park, futbol sahası ve muhtar evi çalışmaları gerçekleştirildi.