Kepez Belediyesi Park Orman, Kurban Bayramında ziyarete açıldı.
Kepez Belediyesi tarafından yaptırılan ve Türkiye’nin en uzun raylı dağ kızağı parkurunun bulunduğu Park Orman, kapılarını halka açtı. 224 bin metrekarelik ormanlık alana yapılan Park Orman, Kurban Bayramı boyunca kente gelenlerin alternatif uğrak yerlerinden biri olacak. Tesiste ilk olarak yapımları tamamlanan raylı dağ kızağı, go-kart pisti, çocuk eğlence parkı, macera parkı ve kahvaltı mekânları ziyaretçilere hizmet verecek.
Rüya proje Park Orman kapılarını açtı
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de kapılarını halka açması dolayısıyla Park Orman’ı ziyaret etti. Tütüncü’ye, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, İlçe Emniyet Müdürü İlker Ekşi, belediye meclis üyeleri ile Park Orman’ı inşa eden ve işletecek olan firma temsilcileri eşlik etti. Tütüncü, beraberindekilerle önce raylı dağ kızağını kullandı ardından da go-kart pistinde mini bir sürüş yaptı.
Antalya’ya 224 bin metrekarelik yeşil alan
24 Aralık 2015’te Park Orman’ın temelini attıklarını hatırlatan Tütüncü, "Burada inanılmaz güzel bir eser yükselecek, demiştik. Çok şükür ki geldiğimiz noktada bir rüya projeyi daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
9 Eylül 2016 tarihi itibari ile Park Orman’ın hizmete girdiğini söyleyen Başkan Tütüncü proje ile 224 bin metrekarelik bir orman alanı halkın kullanımına açtıklarını belirtti.
Park Orman turizme hizmet verecek
Tütüncü, şöyle devam etti: "Farklı aktivitelerin bulunduğu tesis, Antalya için bir cazibe merkezi olacak. Park Orman aynı zamanda Antalya’ya gelenlerin ziyaret etmek isteyeceği bir nokta da olacak. Bu tesis, Kepezlilere ve Antalyalılara da hizmet verecek. Bunun yanı sıra Park Orman’ın, şehre sağlayacağı en büyük fayda da Antalya’ya gelen misafirlerin ağırlanacağı bir yer olmasıdır. Bu tesis, iç ve dış turizme önemli bir katkı sağlayacak, Antalya’nın turizm çeşitliliğine derinlik kazandıracak önemli bir projedir. "
Tütüncü’den heyecan daveti
810 metrelik parkuru ile Türkiye’nin en büyük raylı dağ kızağının Park Orman’da olduğunu belirten Tütüncü, "Ziyaretçilerin, bu raylı dağ kızağını kullanmalarını arzu ediyorum. Türkiye’nin 2. büyük go-kart pisti de Park Orman’da. Bu pist de alanında uzman ralliciler ve Formula 1 pilotlarının ortak çalışması ile oluşturuldu. Nitelik bakımından ülkenin en iyilerinden olan bu piste de hız tutkunlarını davet ediyorum. Park Orman’da manej alanı, çocuk eğlence parkı, organik pazar, kafetaryalar gibi imkanlar da var. 224 bin metrekare alanın her bir noktası keşfedilmeyi bekleyen birçok hizmet ile bu tesise bütün hemşehrilerimi davet ediyorum" dedi.