Kepez Belediyesi’nin iki mahalledeki sokak iftarlarında 2 bin kişi birlikte oruç açtı.
Kepez Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla 66 mahallede kuracağı iftar sofrasının ilkini Ahatlı ve Şafak mahallelerinde kurdu. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de rahmet ve bereket ayı Ramazan-ı Şerif’in 1. gününde yine halkıyla birlikteydi. Başkan Tütüncü, iftardan önce Şehit Piyade Üsteğmen Mehmet Düzenli’nin, Şafak Mahallesi’ndeki ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Şehit ailesine başsağlığı dileğinde bulunan Tütüncü, şehit için Kur’an-ı Kerim okudu. Tütüncü, daha sonra Şafak Mahallesi’nde bazı ev ziyaretlerinde bulunarak, vatandaşların Ramazan ayını tebrik etti.
TÜTÜNCÜ ORUCUNU HALKIYLA AÇTI
Tütüncü, ev ziyaretlerinin ardından orucunu hemşehrileriyle birlikte açmak için belediyenin Ahatlı Mahallesi’nde verdiği iftar yemeğine katıldı. AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, belediye meclis üyeleri, Kepez Muhtarlar Dernek Başkanı Feyzullah Büyükkeleş de Ahatlı Mahallesi’ndeki iftara katılarak, Kepez’deki Ramazan bereketine ortak oldular.
66 MAHALLEDE SOKAK İFTARI
Başkan Hakan Tütüncü ve beraberindekiler oruçlarını açtıktan sonra Şafak Mahallesi’ndeki belediyenin verdiği 2. iftar yemeğine geçtiler. Tütüncü, her iki iftar yemeğinde yaptığı selamlama konuşmasında, İslam aleminin ve Antalyalıların Ramazan ayını tebrik etti. Tütüncü, “Bu Ramazan’da da geçtiğimiz Ramazanlarda olduğu gibi ilçemizdeki 66 mahallemizde kuracağımız sokak iftarlarında vatandaşlarımızla buluşacağız. Mübarek Ramazan’ın bütün güzellikleri şehrimizin, ülkemizin, insanlarımızın üzerinde olsun.”
TÜTÜNCÜ VE SÜMER’DEN VATANDAŞA ŞERBET
AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer de “İslam coğrafyası olarak yeniden Ramazan’a kavuşmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz. Ramazan ayı hem ülkemiz hem dünya Müslümanlarının huzur ve mutluluğuna, kan ve gözyaşının durmasına vesile olmasını diliyorum” diye konuştu. Tütüncü ve Sümer, Kepezlilerle Ramazan’ın ilk iftarını yaptıktan sonra Ünsal Mahallesi’nde teravih namazından sonra Kepez Belediyesi’nin ikram çeşmesinden vatandaşlara Osmanlı şerbeti ikram ettiler.