Kepez Belediyesi ve gaz dağıtım şirketi Enerya, Kepez’de doğalgaz götürülen ve götürülecek olan mahallelerin muhtarları için bilgilendirme toplantısı düzenledi. 15 mahallede 70 bin konutu doğalgazla buluşturduklarını söyleyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, abone sayısı artarsa daha çok mahalleye doğalgazla buluşacağını söyledi.
Gerçekleştirilen toplantıda Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Başkan Yardımcısı Sebahat Adanır, Fen İşleri Müdürü Ali Aslan, Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun ve şirket çalışanları hazır bulundu. Toplantıya Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı ve Fabrikalar Mahalle Muhtarı Feyzullah Büyükkeleş, Atatürk, Ulus, Yeşiltepe, Özgürlük, Yükseliş, Emek, Karşıyaka, Yeni Doğan, Ahatlı, Kültür, Gülveren ve Yeşilyurt mahalle muhtarları da katıldı.
DOĞALGAZ İLE YÜZDE 50 TASARRUF
Türkiye’nin marka şehri Antalya’ya ve bu ilin güzel ilçesi Kepez’e daha iyi hizmeti nasıl götürebileceklerini konuşmak amacıyla toplantıyı düzenlediklerini belirten Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun, “Doğalgaz bu şehrin havasını temizliyor. Isınmada da konfor getiriyor. Konforun yanında evin bütçesine katkı sağlıyor. Antalya’da Isınmada elektrik, yemek pişirmede ise tüp gaz kullanılıyor. Bunların yerine doğalgaz kullanıldığında yüzde 50 tasarruf sağlanıyor” dedi.
KEPEZ’DE 60 BİN KONUTTA 8 BİN ABONE VAR
Antalya’da bugüne kadar 300 kilometreye yakın doğalgaz boru hattı döşediklerini de dile getiren Aslan Uzun, “Bu rakamın yüzde 30’undan fazlasını Kepez’de gerçekleştirdik. İlk doğalgaz çalışmasını da Kepez’de yaptık. Hakan Başkan’ın doğalgazla ilgili sıcak yaklaşımı, bize verdiği pozitif enerji, bizi ittirmesi ile Kepez’de doğalgaz çalışmalarına önem veriyoruz. Antalya’da 200 bin konutun önüne doğalgaz getirdik. Bunun da yüzde 30’u Kepez’de. Ama Kepez’de 8 bin abonemiz var. Abone de yüzde 12’deyiz. Kepez’de 60 bin konutun önüne doğalgaz götürdük. Bu yıl 30 bin kişiyi abone yapmak istiyoruz. Bunun için muhtarlarımızdan destek istiyoruz” diye konuştu.
ANTALYA MEDENİ YAKITLA BULUŞMALI
Antalya’da konutlarda doğalgazın kullandığı ilk ilçenin Kepez olduğunun altını çizen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Doğalgaz, medeni ve ucuz bir yakıt. Dolayısıyla bu medeni yakıtla Antalyalıların buluşması gerektiğini düşünüyorum. Doğalgazın olduğu yerde hem hava kirliliği olmuyor hem de ucuza ısınma ve ucuza enerji tüketme imkanına kavuşuyorsunuz” dedi.
DAĞITICI ŞİRKETE GÜÇ VERMELİYİZ
Kepez’de her mahalleyi doğalgazla buluşturmak istediklerini kaydeden Başkan Hakan Tütüncü, “Gaz dağıtım şirketi, ne kadar çok aboneye ulaşırsa diğer mahallerimizin doğalgaz ile buluşması hızlanacak. Doğalgazı insanlarımıza tanıtmalı ve talebi mahallelerimizde artırmalıyız. Bu konuda muhtarlarımızdan destek istiyoruz. Emek, Karşıyaka, Gülveren ve Yeşilyurt mahallelerine doğalgaz sözümüz olmuştu. Planlama iptal olsaydı, hem muhtarlarımız hem biz mahallelilere karşı mahcup olacaktık. Böyle bir durum olmadı. Doğalgaz kullanımın yaygınlaşması için dağıtıcı şirkete güç vermeliyiz” şeklinde konuştu.
ZOR DÖNEMEÇLERİ BİRBİRİMİZE SARILARAK GEÇTİK
4 mahalle ile birlikte 15 mahallede 70 bine yakın konutun doğalgaz kullanma imkanına kavuşacağına dikkat çeken Tütüncü, “Doğalgazı daha fazla mahallelere götürebilirsek, hem insanlarımıza daha güzel bir yaşam imkanı sunacağız hem de şehrin havası daha az kirlenecek ve cebimizden daha az para çıkacak. Muhtarlarımızla hep aynı yöne bakarak netice almanın mutluluğunu yaşadık. Çok zor dönemeçleri birbirimize sarılarak döndük ve kazanan mahallelerimiz oldu” dedi.
Başkan Hakan Tütüncü, doğalgaz çalışması yapılan 4 mahallenin tüm yollarının asfaltını ve kaldırımını yenileyeceklerini sözlerine ekledi. Daha sonra toplantıda, doğalgaz olan mahallelerde abone sayısının artırılması için nelerin yapılabileceği konuşuldu.