Kepez Belediyesi, evde sağlık hizmetlerine devam ediyor.
Kepez Belediyesi evde sağlık hizmeti ekibi tarafından sunulan hizmet kapsamında yatağa bağlı olan, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlara özel sağlık hizmeti sağlanıyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde başlayan uygulamada 30’a yakın personel 66 mahallede hizmet veriyor.
İlaç temini yapılıyor
Sağlık hizmetlerinde kullanılan ilaçlar, yine belediyenin sosyal bir projesi olan “Ziyan Olmasın Şifa Olsun” kampanyasında temin edilen ilaçlardan sağlanıyor. Böylece hem evlerde kullanılmayan ilaçların ziyan olması engelleniyor, hem de ihtiyaç sahiplerine ücretsiz ilaç hizmeti veriliyor. Her mahalle için ayrı bir klasörün açılarak hasta takibinin yapıldığı uygulamada ilaçlar da belediyenin oluşturduğu eczaneden karşılanıyor.
Türkiye’de bir çok belediyenin evde sağlık hizmeti verdiğini ifade eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kendilerinin kattığı farklara değinerek bu alanda tek olduklarına vurgu yaptı. Ayrıca engelli vatandaşlara özel araçlarla kişisel işleri ve hastane kontrolleri gibi durumlar için de hizmet verdiklerini söyleyen Tütüncü, bu hizmetler ile evde sağlık alanına farklı bir boyut kazandırdıklarının altını çizdi.