Kepez Belediyesi’nin hizmet aracı ikram çeşmesi musluklarından, bir ay boyunca ramazan şerbeti akacak.
Kepez Belediyesi’nin yeni hizmet aracı olan ‘ikram çeşmesi’, Ramazan süresince şerbet dağıtmak üzere camilerde yeralacak. Haftada 2 ya da 3 gün boyunca sabah namazları sonrasında çorba dağıtımı için kullanılmış olan araç, bu kez şerbet dağıtacak. Ramazan süresince her gün farklı bir mahallede farklı cami avlusuna getirilecek olan ikram çeşmesi, 150 litre kapasitesiyle 750 kişiye geleneksel ramazan şerbeti tadını hatırlatacak. İkram çeşmesi, ilk olarak Duraliler Mahallesi Cami’nde şerbet dağıtımı için kullanıldı.
YENİ BİR RAMAZAN ETKİNLİĞİ
Bu yıl Kepez Belediyespor Kulübü yanındaki alanda geleneksel Ramazan şenlikleri ve her gün 2 mahallede iftar yemeği vereceklerini hatırlatan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bu yıl ikram çeşmesi ile ramazan etkinliklerine bir yenilik daha kazandırdıklarını söyledi.
SOĞUTULMUŞ ŞERBET İKRAM EDİLECEK
Antalyalıların mübarek Ramazanını tebrik eden Başkan Tütüncü, Ramazan sonrasında da sağlıklı ve afiyetle bir bayram geçirilmesini diledi. Her akşam farklı mahallenin farklı camisinde ikram çeşmesinden güzel ramazan şerbetleri akıtacaklarını duyuran Tütüncü, “Geleneksel Ramazan lezzetinde soğuk soğuk şerbet ikram edeceğiz. İlkini Duraliler Mahallemizde gerçekleştirdik. İnşallah farklı bir Ramazan yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.