Kepez Belediyesi’nin Kepez Emniyet Müdürlüğü ve Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yaklaşık 5 yıl önce başlattığı trafik eğitim parkuru eğitimi sezonu açıyor.
Kepez Belediyesi’nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kepez Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde hizmete açtığı Trafik Eğitim Parkuru binlerce öğrenciyi bilinçli sürücüler olarak yetiştirecek.
Sakarya bulvarında hizmet veren eğitim parkurunda Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı çalışan polis memurları, yeni sezonda da binlerce ilköğretim öğrencisine trafikte bilinmesi gerekenleri anlatacak. Yeni eğitim öğretim sezonunun açılması ile trafik eğitim parkurunda da eğitimler başlıyor. Haftada üç gün Kepez’in farklı bölgelerindeki öğrencileri konuk olan tesiste kurulan mini sokaklar, trafik işaretleri ile doğrular ve yanlışlar pratik olarak gösteriliyor. Daha kalıcı şekilde öğrenen öğrenciler, gelecekte nasıl sürücüler olmaları gerektiğini eğlenceli bir şekilde öğreniyor. Türkiye’ye örnek projelerden biri olarak 6. Sezonuna başlayacak olan eğitim parkurunda bu yılda da okullarından getirilen öğrenciler trafik işaretleri, toplu taşıma araçları gibi konularda eğitilecek. Geçtiğimiz yıl yenilenen akülü araçlarıyla minyatür tesiste trafiğe çıkan minikler, polis memurlarından öğrendiklerini pratik olarak yerinde uygulama imkanı buluyor.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bu öğretim yılında da binlerce öğrenciye trafik eğitimi verilecek olmasından mutluluk duyduğunu ve yarının büyüklerini Kepez’de tam donanımlı yetiştirmek için çabaladıklarını ifade etti. Trafik eğitim parkuru, yeni dönemde derslere başlayarak, binlerce genç sürücüye doğru ve yanlışı ayırabilme konusunda, temel trafik eğitimi verecek.