Kepez Belediyesi’nin yeni eğitim döneminde, lise mezunu öğrencilere ücretsiz olarak LYS ve YGS kursları düzenleniyor. Teomanpaşa Mahallesi’ndeki Mısır Çarşısı arkasındaki Teomanpaşa Eğitim ve Etüt Merkezi’nden eğitim almak isteyenlerin, 27 Eylül’e kadar diploma ve nüfus cüzdanı fotokopileriyle giderek kayıt yaptırmaları gerekiyor.
500 öğrenci katılabilecek
Geçen yıl hizmete giren yeni eğitim alanında, KPSS sınavlarına hazırlık kursları 6 sınıf ile Şubat ayında başlamıştı. 3’ü lisans, 3’ü ön lisans kategorisindeki hazırlık kurslarına Haziran ayında yeni 4 sınıf daha dahil edildi. Şu anda 8 sınıf ile devam edilen KPSS hazırlık kurslarına 500 öğrencinin katılımı hedefleniyor.
YGS ve LYS hazırlık kursları kayıtlarının 22-28 Eylül tarihleri arasında yapılacağı merkezde, edebiyat, fizik, kimya, biyoloji gibi sınavlarda çıkabilecek bölümlerden dersler işleniyor. Sabah, öğleden sonra ve hafta sonu seansıyla 160’şar öğrencinin hizmet alabileceği kurslar sırasında, yine ücretsiz olarak her hafta deneme sınavları, testler yapılıyor.