Antalya’nın en fazla aktif yeşil alana sahip olan ilçesi konumuna yükselen Kepez Belediyesi, Kültür ile Ünsal mahallelerine 3 yeni park daha kazandırdı.
Kepez Belediyesi toplamda yaklaşık 2 milyon 400 bin metrekare aktif yeşil alanı olan ilçeye, sürekli olarak yeni parklar kandırıyor. Kepez Belediyesi, Kültür ile Ünsal mahallelerine 3 yeni park yaptı.
Eşzamanlı 3 park yapıldı
İmar planlamalarının tamamlanmasıyla vatandaşlara yeşil alan ayrılan Ünsal Mahallesinde, 2 park birden yapıldı. Mahallenin 5091 Sokakta bin 800 metrekare ve 5093 Sokakta 2 bin 650 metrekare büyüklüğünde 2 park alanı birden kazandırıldı. Eş zamanlı olarak Kültür Mahallesinin 3841 Sokağında 2 bin 850 metrekare büyüklüğünde bir park daha yapıldı.
200 kamyon dolgu malzemesi
Her üç parkta da fitnes spor aletleri bölümü, çocuk oyun grubu, basketbol sahası, yürüyüş yolu, kamelya, banklar ve masala yer alıyor. Çim alanlarının otomatik sulama sistemi ile sulanacağı parklar için toplam 200 kamyon dolgu malzemesi ile 50 kamyon temiz bahçe toprağı kullanıldı. Her yaştan ve kesimden Antalyalılara hizmet edecek olan yeni paklar, Kepez’deki kişi başına 6 metrekare aktif yeşil alan düşmesi hedefine yaklaştırdı.