Konyaaltı Belediyesi, geçtiğimiz aylarda temeli atılan ve bin metrekare alan üzerine kurulu olan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nin inşaat çalışmalarını tamamladı.
Konyaaltı Belediyesi, 14 farklı atığın yerinde ayrıştırılıp depolanabileceği bir tesisi hizmete açıyor. Zümrüt Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde yer alan Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü şantiyesi içersinde bin metrekare arazi üzerine projelendirilen 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nin inşaat çalışmaları iki ay gibi kısa bir süre içinde tamamlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tebliği ile yerel yönetimlerin sorumlu olduğu 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi, Antalya’da ilk kez Konyaaltı Belediyesi bünyesinde hizmete açılıyor.
Atık getirme merkezi tamamlandı
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi ile kaynağında ayrı toplanan geri kazanılabilir atıkları diğer atıklarla karıştırmadan depolayıp geri dönüşüm merkezlerine göndermeyi amaçladıklarını ifade etti. Başkan Böcek, “Tasarımsal özellikleriyle de doğa dostu olan 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi, çatı kısmında yer alan 100 kW gücünde panellerle enerjisini güneşten elde ediyor. Böylece toplanan atıkları geri dönüştürerek elde ettiğimiz ekonomik değerin yanı sıra, kendi elektriğimizi üreterek de tasarruf sağlıyoruz. Bu tesisle hem doğayı koruyoruz, hem de ekonomiye katkı sağlıyoruz.”
Başkan Muhittin Böcek, 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi Projesini Antalya’da hayata geçiren ilk belediye olduklarının da altını çizen
Günde 35 ton ambalaj atığı topluyoruz
Ambalaj atığı çalışmaların aralıksız sürdüğünü de ifade eden Başkan Böcek, geçtiğimiz günlerde bu alanda kullanılan araç sayısını da artırdıklarını söyledi. “Geleceği düşünüyoruz; geri dönüştürüyoruz” sloganıyla yola çıktıklarını dile getiren Konyaaltı Belediye Başkanı Böcek, 4 sıkıştırmalı toplama, 3 kontrol ve 1 de denetim olmak üzere 8 araç filosuyla Konyaaltı’nda geri dönüşümün başarıyla yürütüldüğünü bildirdi. Başkan Böcek, günde ortalama 35 ton atık ambalajın geri dönüşüme kazandırıldığını söyledi. Otel, okul, hastane, konut ve marketler olmak üzere 400 ayrı noktada geri dönüşüm uygulamasının yürütüldüğünü dile getiren Böcek, Konyaaltı Belediyesi olarak yılın ilk altı ayında 5 bin 494 ton ambalaj atığı topladıklarını kaydetti.