Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde ‘Altın Kemer’ için mücadele edecek başpehlivan İsmail Balaban ve güreşçileri başarı dilekleriyle uğurladı.
22-24 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde mücadele edecek olan Konyaaltı Belediyesi güreş takımı hazırlıklarını tamamladı. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, güreşçileri Edirne yolcukları öncesinde makamında ağırladı. 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri Başpehlivanı İsmail Balaban, güreşçilerden Hasan Cengiz, Turan Balaban ve antrenörleri Hasan Aydın’ı kabul eden Başkan Böcek, hazırlık süreci hakkında güreşçilerden bilgi aldı.
"Balaban en büyük aday"
Başkan Böcek, pehlivanlara Edirne Sarayiçi’nde gerçekleşecek güreşlerde başarı diledi. Güreşçilerin iyi bir hazırlık süreci geçirdiğini belirten Böcek, “Altın Kemer’in en önemli adaylarından biri olan İsmail Balaban’ın bu sezon gerçekleşen güreşlerde kazandığı başarılar ile iyi bir hazırlık süreci geçirdiğini gösterdi. Diğer boylarda güreşecek pehlivanlarımızdan da önemli başarılar bekliyoruz. Konyaaltı Belediyesi her zaman ata sporumuz güreşe ayrı bir önem vermiştir. Başta İsmail olmak üzere belediyemizi temsil edecek bütün güreşçilerimize Edirne’de başarılar diliyorum. İnşallah güreşçilerimiz önemli başarılar ile dönecekler” dedi.
Antrenör Hasan Aydın’da sıkı bir hazırlık süreci geçirdiklerini belirterek, Konyaaltı Belediyesi güreşçilerinin 655. Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde iddialı olduklarını söyledi. Geçtiğimiz yıl deste büyük boyda ikinci olan Hasan Can Güzeller, deste orta boyda ikinci olan Burak Koca, ayak boyda ikinci olan Tufan Güzel olmak üzere Konyaaltı Belediyesi’nin 30 güreşçisi bu yılda Kırkpınar da değişik boylarda mücadele edecek.