Konyaaltı Belediyesi, kent zararlıları olarak tanımlanan sinek, bit, hamamböceği, fare gibi taşıyıcılara yönelik park ve bahçelerde ilaçlama çalışması başlattı.
Konyaaltı Belediyesi, ilçeye kazandırılan yeşil alan ve parklarda yaprak biti, ağaç gövdesi kurdu, yaprak sineği ve yabancı otlara karşı ilaçlama çalışması başlattı. Bu kapsamda ilçe merkezinde yaşayan halkın yaz aylarında bolca vakit geçirdiği parklar ve yeşil alanlar ekipler tarafından özenle ilaçlandı. İlk olarak özellikle park ve oyun gruplarında çalışma yapıldı. Çocuk oyun grupları, zemin, yeşil alanlar tek tek ilaçlandı. Yetkililer kullanılan ilacın insanlar üzerinde herhangi bir yan etkisi bulunmadığını dile getirdi.
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, vatandaşlardan gelen istekler doğrultusunda yeni parklar yapmaya devam ettiklerini ifade ederek ilçeye kazandırılan bütün parklar ve yeşil alanlarda ilaçlama ve bakım çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi. Muhittin Böcek, havaların ısınmasıyla birlikte parklar ve cadde üzerlerinde bulunan orta refüjdeki ağaçlarda yaprak biti, ağaç gövdesi kurdu, yaprak sineği ve böcek ilaçlaması ile yabancı ot ilaçlama çalışmalarının sonuna geldiklerini kaydetti. Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin Konyaaltı’nın yeşil kalması için ellerinden gelen gayreti sarf ettiğini de belirten Başkan Böcek, İlçe genelinde büyük ölçüde tamamlanan ilaçlama çalışmalarının Sarısu ve Hurma Mahalleleri’nde devam ettiğini söyledi.
Başkan Böcek, insanların stres atabilecekleri alanlar olan park ve yeşil alanların yapımı kadar bakımlarının da önemli olduğunu vurguladı.