Konyaaltı Belediyesi ve Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) geri dönüşüm projesi kapsamında öğretmenleri bilgilendirdi.
Konyaaltı Belediyesi ve ÇEVKO işbirliği ile yürütülen dev geri dönüşüm projesine öğretmenlerden de destek geldi. Konyaaltı Belediyesi Ahmet Tunç Salonu’nda düzenlenen “Gelecek İçin Geri Dönüşüm” konulu eğitim seminerine ilkokul ve ortaokul öğretmenleri katıldı. Öğretmenlerden destek beklediklerini söyleyen ÇEVKO Eğitim Şefi Murat Anaç; "Dünya katmanları üzerinde toprak sadece 25- 30 santimetreden oluşuyor. Toprak bizler gibi canlı bir organizma. Toprağı yeniden üretmek ya da yenilemek gibi bir şansımız yok. O yüzden bizlerin önceliği toprağı korumak olmalı. Bu yüzden tek yapmamız gereken şey, evsel atık ile geri dönüştürülebilen atıklarımızı farklı yerde toplamak. Bunu da gelecek nesillere aşılamak" diye konuştu.
Geri dönüşümün hem ülke ekonomisi hem de çevre için büyük bir gereklilik olduğunu dile getiren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakmak için geri dönüşüm kumbaralarının sayısını arttırdıklarını, vatandaşı bilinçlendirmek için ekipler oluşturduklarını söyledi. Bunun yanı sıra okullarda çevre seminerleri de düzenlediklerini ifade eden Başkan Böcek, ilçe genelindeki okullarda düzenledikleri seminerlerle çevre bilincini genç nesillere aşılamaya çalıştıklarını bildirdi. Muhittin Böcek, yılda 2 ile 3 milyon ton kağıt tüketildiğini belirterek 1 ton kağıt geri dönüştürüldüğünde 16 ağacın kurtulduğuna dikkat çekerek geri dönüşümle doğal kaynaklarında kurtulduğunu kaydetti.
“Gelecek İçin Geri Dönüşüm” konulu eğitim semineri sonunda tüm katılımcı öğretmenlere ÇEVKO Vakfı Eğitim Programı Katılım Sertifikası verildi.