Konyaaltı Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerin yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmelerine yönelik yaz spor okulunun kapılarını açtı.
Konyaaltı Sanat Eğitim Merkezi’nde (KONSEM) mesleki ve sanat alanında her yıl binlerce öğrenciye eğitim veren Konyaaltı Belediyesi, yaz dönemi içinde spor okulunun kapılarını açtı. Konyaaltı Belediyesi Yaz Spor Okulu’nda futbol, basketbol, okçuluk, tenis, badminton jimnastik ve zumba branşlarında onlarca öğrenci için kurslar başladı.
7-14 yaş gurubu öğrencilerin eğitim gördüğü kurslarda, alanında uzman öğretmenler görev yapıyor. Konyaaltı’nda ikamet eden yabancı uyruklu öğrencilerin de büyük ilgi gösterdiği Konyaaltı Belediyesi Yaz Spor Okulu’nda üniformalarda ücretsiz dağıtılıyor.
Konyaaltı Belediyesi Yaz Spor Okulu ile öğrencilere sporu sevdirmek ve yeteneklerine göre belli branşlara yönlendirmek istediklerini ifade eden Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, çocukların yaz sporu okullarıyla kötü alışkanlıklardan da uzak durduklarını söyledi. Başkan Böcek, “Konyaaltı Belediyesi olarak bu yıl 7 ayrı branşta spor okulunu açmış bulunuyoruz. Bu yıl 843 çocuğumuz yaz spor okullarına kayıt yaptırdı. Amacımız her alanda olduğu gibi spor alanında da farklı bir şehir meydana getirmek, spora duyulan ilgi ve alakayı artırmak. KONSEM şubelerinde jimnastik ve zumba, Atatürk Stadyumu’nda okçuluk, Bileydi Parkı içersinde yer alan iki ayrı tenis kortumuzda tenis ve badminton, Toros Mahallesi Spor Kompleksi’nde futbol, Sporland tesislerinde ise basketbol olmak üzere ilçemizin dört bir yanında spor faaliyetlerine devam ediyoruz.”
Yaz Spor Okulu’nda kurslara katılan öğrencilere başarı dileklerinde bulunan Konyaaltı Belediye Başkanı Böcek, yaz dönemi sonunda kursları başarı ile tamamlayan öğrencilere geleneksel sertifika töreni ile belgelerini vereceklerini söyledi.