Korkuteli Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, çam ağaçlarının gelişimine büyük zarar veren çam kese böceğiyle mücadele kapsamında doğaya İki bin adet calosoma böceği salındı.
Antalya’da laboratuarda üretilen calosoma sycophanta böceği doğada çam kese böceği ile mücadele kapsamında doğaya bırakıldı. Korkuteli Orman İşletme Müdürü Hülya Güney, çam kese böceğine karşı kimyasal değil biyolojik mücadele yaptıklarını söyledi.
Böceklerin ağaçları kurutmadığını belirten Güney, “Çam kese böceği tahribatına uğrayan ağaçlarda artım kaybı olmakta. Ancak Nisan-Mayıs aylarında kışın yaprağını döken diğer ağaçlar gibi tekrar yeni tomurcuklarla yeşerir. Çam kese böceği ile mücadelede artan popülasyonun olduğu bölgelerde yırtıcı sayısı da laboratuar ortamında üretilen Calosoma ile birlikte, adacık diye tabir edilen böcek havuzlarında pyrix caudata isimli bir tür sinekte yetiştirilmekte olup insanlara herhangi bir zararı olmayan bu böceğin çam kese böceği tırtıllarını daha yumurta safhasında bulup yok etmektedir” dedi.