Türk Kızılay’ı Batı Akdeniz Bölge kan Merkezi, Ramazan Bayramı sonrası “Kan Bağışı” kampanyası çerçevesinde Korkuteli ilçesinde kan bağışı standı açtı.
Korkuteli Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen ‘Kan Bağışı’ kampanyasında 101 ünite kan toplandı. Korkuteli halkının kan bağışında son derece duyarlı olduğunun altını çizen Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi doktoru Dr. Afet Alizade Açıl, “Korkuteli’ne her geldiğimizde halkımız yoğun ilgi gösteriyor. Özellikle Ramazan Bayramı sonrası yoğun bir talep ile karşılaştık. Akşam saatlerine kadar kan bağışına devam ettik. Korkuteli’de Kan bağış kampanyasına katılım bu gelişimizde de yüzümüzü güldü. Gayet memnun olarak dönüyoruz” şeklinde konuştu.
Sağlık problemi bulunmayan tüm vatandaşları kan vermeye davet eden Dr. Afet Alizade Açıl, “Kan grubu zor bulunan vatandaşların aynın kan grubunu taşıyan ve acil kan ihtiyacı olanlara hemen yardımcı olabilmek için kan bağışına önem verilmesini istiyoruz. Ülkesini ve insanını seven, sorumluluk sahibi herkesi gönüllü kan bağışçısı olmak için Türk Kızılay’ına kan vermeye çağırıyoruz” dedi.
Türk Kızılay’ı Batı Akdeniz Bölge kan Merkezi, hafta sonuna kadar Korkuteli’de kan bağışı toplayacak.