Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASAT) Müdürlüğü, Korkuteli’deki kanalizasyon şebekelerinin sorunsuz çalışması için temizlik yapıyor.
Korkuteli Koordinatörlüğü öncülüğünde ilçe merkezindeki tüm kanalizasyon ve yağmur suyu ızgaraları ve rögarlar bakımdan geçti. Antalya Büyükşehir Belediyesi Korkuteli Koordinatörü Mahmut Bilgiç, “İlçedeki tüm kanalizasyon şebekesi bakımdan geçti. Kanalizasyon şebekelerindeki tüm tıkayıcı atıklar vakumlanarak temizlendi. Her türlü tıkanıklığın kombine kanal temizleme araçları sayesinde kısa sürede giderildi” dedi.
Kombine kanal temizleme araçlarının yüksek basınçlı sistemleri ile kanalizasyonu tıkayan maddeleri kolaylıkla parçalayabildiğini vurgulanan Bilgiç, “Atıklar 20 cm. çapındaki boru aracılığı ile baca ağzından vakumlanabilmektedir. Bu sayede tıkanan kanalizasyon rahat bir şekilde açılabilmektedir. Şebekeler kanal içi görüntüleme aracı (System Supervision) ile görüntülenerek temizliğinin tam yapılıp yapılmadığı, şebekenin ıslah gerektirip gerektirmediği incelenmektedir. Yapılan bu temizlik sayesinde, şebekelerin arıza olmadan daha sıhhatli çalıştırılması, herhangi bir tıkanmaya meydan verilmemesi, yağışlı havalarda yaşanan taşkın problemlerinin azaltılması ve halkımızın herhangi bir sıkıntı yaşamadan şebekeleri kullanmaları sağlanmaktadır.”