Korkuteli’den bu yıl Diyanet işleri Başkanlığı taracılığıyla hacca gidecek olan son kafile için uğurlama töreni düzenlendi.
Korkuteli Çayırlı Camiinde İkindi namazı sonrası düzenlenen uğurlama törenine hacı adayları, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Kuran-ı Kerim okunması ile başlayan programda, İlçe Müftüsü hacı adayları için dua etti.
İslam dininin beş şartından biri olan hac görevini, imkanı olan her Müslüman’ın yerine getirmesi gerektiğine işaret eden Korkuteli İlçe Müftüsü Duran Turgut, “Bu yıl kutsal topraklara ilçemizden Diyanet İşleri Başkanlığımız ve özel şirketlerle birlikte 150’ye yakın hacı adayımız gitti. Son kafilemizi de dua ile uğurluyoruz. Cenab-ı Allah yapacağınız ibadetlerinizi kabul eylesin, sağlık ve sıhhat içerisinde gidip gelmeyi nasip etsin. Kura sonucunda seçilen hacı adaylarımız bu görevi yaptıklarında annelerinden doğduğu ilk gün gibi tertemiz günahsız olarak dönme fırsatı yakalamışlardır. Bunu hacı adaylarımızın iyi değerlendirmesi lazım. Hac ibadeti sırasında ve bitiminde ağzınızdan kötü söz çıkmadan sabır göstermek ve bu görevinizi tamamlamak düsturunuz olmalıdır” dedi.
Okunan duanın ardından hacı adayları birbirleriyle ve yakınlarıyla vedalaştılar.
Vedalaşmada vatandaşlarla tek tek görüşerek vedalaşan hacı adayları duygulu anlar yaşadılar.