Muratpaşa Belediyesini ziyaret eden Küba Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzales Casals, “Türkler için üzgünüm ama Atatürk sadece size ait değil. Bütün dünyanın ortak değeridir” diye konuştu.
Küba Ankara Büyükelçisi Casals, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ı ziyaret etti. Muratpaşa Belediyesi’nin Mayıs ayında düzenlendiği Kaleiçi Festivali’nin onur konuğu Küba’yı temsilen festivale katılan Büyükelçi Casals, yeniden Antalya’da olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi.
Dün tüm Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün 78’inci ölüm yıldönümünde anıldığını, kendisinin de Antalya’nın Kumluca ilçesinde olduğunu belirten Büyükelçi Casals, “Biliyorum ki, Türk insanları cesur ve vatansever kişiler. Liderleri de öyle. Atatürk sadece Türkiye’nin değil. Atatürk dünyaya ait. Türk insanlarının bunu onaylayacağını düşünüyorum. Çünkü onların mirası, koşulları, bakış açıları ve tarihleri dünyanın geri kalanına örnek. Bu beynelmilel bir ruh ve dünyanın geri kalanını da etkilemeli” diye konuştu.
Amerika kıtasında ilk Atatürk heykelinin Küba’da dikildiğini belirten Büyükelçi Casals, Her 10 Kasım’da Küba halkının saygılarını sunmak için çiçeklerle Atatürk Anıtı’nı ziyaret ettiğini dile getirdi. Heykelin Fidel Castro tarafından yaptırıldığının da altını çizen Büyükelçi Casals, “Küba eğitim sisteminde de Atatürk’ün izleri belirgin. Türkler için üzgünüm ama Atatürk sadece size ait değil. Bütün dünyanın ortak değeridir” dedi.
Belediye Başkanı Ümit Uysal, Büyükelçi’nin Atatürk’ü bütün dünyanın ortak değeri olarak ifade etmesinin çok önemli bir vurgu olduğunu belirterek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiğimiz mücadelenin dünyaya ışık saçtığını, örnek olduğunu gerçeği daha iyi ifade edilemezdi” dedi. Başkan Uysal, Büyükelçi Casals’ı 2017 yılında 2’ncisi yapılacak Kaleiçi Festivali’ne davet ederken ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirdi.