Antalya’nın Kumluca ilçesinde geçtiğimiz Haziran ayında meydana gelen orman yangınında evleri etkilenen vatandaşlara ev yapımıyla ilgili çalışmalarda sona gelindi.
Kumluca geçtiğimiz Haziran ayında meydana gelen orman yangınında evleri etkilenen vatandaşlar için Antalya Valiliği tarafından sağlanan “Evini yapana yardım” (EYY) modeli kapsamında yapılacak yardımlarda sona gelindi. Kumluca Belediyesinde Kaymakam Polat Kara ve Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Antalya Afet Acil Durum Müdürü Fevzi Timur, Erentepe Mahallesi Muhtarı Ali Göçer ve yangında evleri zarar gören vatandaşlar katıldı.
Toplantıda konuşan Kaymakam Polat Kara, yangının hemen ardından Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından evleri yanan vatandaşlar için 1,5 milyon lira ödenek gönderildiğini ve bu ödeneğin de yangından etkilenen vatandaşlara evlerini yapmaları karşılığında verilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.
Bu kapsamda yapılan çalışmalarda nihai noktayı koymak üzere bir araya geldiklerini ifade eden Kara, yardım yapılacak vatandaşların belirlenen kriterlere göre evlerini yapmaları karşılığında yardımlardan faydalanabileceklerini belirtti.
Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da yangının üzerinden üç aydan fazla bir süre geçtiğini, bu sürede yapılacak evlerle ilgili ortaya çıkan bazı hukuki ve yasal süreçlerin aşılması için çalışıldığını söyledi.
Yapılacak evler için tek tip proje belirlendiğini ifade eden Çetinkaya, “Devletimiz evi yanan vatandaşlarımız için 50 bin lira bir ödenekle yardım yapacak. Burada kriter, evlerin yapımına göre ödeme sağlanması. Bunun için bugüne kadar gerek arsa bakımından, gerekse yapılacak evlerin bedeli, plan ve projeleri bakımından bazı çalışmalar yapıldı. Bugün geldiğimiz noktada ortaya çıkan 75 metrekare büyüklüğünde, uygun evlerin yapılması kararlaştırıldı. Sizlerden isteğimiz sizinde yapmanız gereken yasal süreçleri tamamlayarak biran önce evlerin yapımına başlanılması. Biz belediye olarak imar yönünden bir çok konuda sizlere gereken yardımı yapacağız” dedi.
Konuşmanın ardından yangında evleri etkilenen vatandaşlarda, evlerini yapmak istedikleri projeye uygun arsalarıyla ilgili çalışmalar yapacaklarını ve gelecek haftadan itibaren evlerinin yapımıyla ilgili süreci başlatacaklarını bildirdiler.