Antalya’nın Kumluca ilçesi’nde 24 ve 27 Haziran tarihlerinde meydana gelen orman yangınlarında zarar gören vatandaşlar için düzenlenen yardım kampanyası sona erdi.
Kumluca’da 24- 27 Haziran tarihleri arasında meydana gelen orman yangınlarında zarar gören vatandaşlar için başlatılan yardım kampanyası sona erdi. Kumluca Kaymakamlığında Kaymakam Polat Kara başkanlığında, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, yangından etkilenen mahalle muhtarları ve yardım komitesi üyeleriyle toplantı düzenlendi.
Toplantıda Kaymakam Polat Kara, 24 ve 27 Haziran tarihlerinde büyük bir yangın felaketi yaşandığını, yangınlarda Erentepe, Belen, Sarıkavak, Toptaş, Güzören, Yazır ve Adrasan Mahallelerinde yaşayan vatandaşlar ile ormanlık alanların etkilendiğini söyledi.
Yangından sonra Kumluca Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve sivil toplum örgütleri öncülüğünde yangından etkilenen vatandaşlar için yardım kampanyası başlatıldığını ifade eden Kara, “Bugün itibariyle bu kampanyamız sona erdi. Kampanyamıza vatandaşlarımız büyük destek vererek, böyle zor günlerde zarar gören vatandaşlarımızın yanında olduklarını gösterdiler. Şu ana kadar bir kısmı nakdi, bir kısmı da bankalarda açılan yardım hesaplarında olmak üzere toplan 275 bin lira gibi bir yardım toplandı. Bu yardımı özellikle yangında evleri etkilenen vatandaşlarımız olmak üzere yangından etkilenme oranlarına göre komitemiz tarafından belirlenecek miktarlarda bir hafta içerinde mağdur olan vatandaşlarımıza dağıtılacak" dedi.
Yardım toplama komitesi olarak toplanan paranın 35 vatandaşa verileceğini belirten Kara, yardım kampanyasına destek veren tüm hayırseverlere, tertip komitesi adına teşekkür ettiğini bildirdi.