Antalya’nın Serik ilçesi’nde Kur’an kursuna katılan çocuklar spor yapma fırsatı da buluyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan, 81 ilde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri ile il Müftülükleri aracılığıyla hayata geçirilen proje kapsamında Kur’an Kursları’na katılan 7-18 yaş aralığındaki çocuklar spor yapıyor. Proje kapsamında çocuklara, sporu sevdirmek, serbest zamanlarını spor yaparak geçirmelerini sağlamak, sosyal aktivitelere katılımı artırmak amaçlanıyor. Serik ilçesi’nde yaz kur’an kurslarına katılan gençler, kursun ardından spor yapma fırsatı buluyor. Serik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mevlüt Özen’in organize ettiği futbol dalındaki ilk çalışmalara Alacami Mahallesi Kur’an Kursu ile Kuşlar Mahallesi Kur’an Kursu öğrencileri katıldı. Serik Müftülüğü Şube Müdürü Mustafa Güner ile Kuşlar Camii İmamı Sebahattin Keskin de hazır bulunduğu 100. Yıl Spor Tesisleri’nde gerçekleşen spor etkinliğinin ilkinde gençler bir saat spor yapma imkanı bulurken gençlere EXPO baskılı forma da hediye edildi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mevlüt Özen, “Bu organizasyonda amaç çocuklarımıza sporu sevdirmek, spora teşvik etmek, sporun sağladığı takım ruhu ile hareket etmelerini öğretmek, arkadaşlık ve dostlukların gelişmesini sağlamak. Bu değerleri kazanmanın en iyi yollarından birisi spor ve spor arkadaşlığıdır. İnşallah bu çalışmalarla yaz döneminde gençlerimize bu değerleri kazandırırız” dedi.
Serik Müftülüğü Şube Müdürü Mustafa Güner de faydalı bir organizasyon gerçekleştirildiğini ifade ederek, “Kurumlarımızın idari amirleri önemli ve faydalı bir organizasyon sundu. Kur’an-ı Kerim Eğitimi alan çocuklarınız aynı zamanda spor yaparak vücut sağlığı ve zindelik kazanacaklar.”