Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü İbrahim Büküş, Manavgat’ta orta refüj aydınlatma kablolarının çalındığını söyledi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü Büküş, Antalya Caddesi’nde yapay şelale ve sorgun kavşakları arasındaki refüjün yeniden kazılmasının nedeninin aydınlatmaların kablolarının çalınması olduğunu söyledi. Koordinatör Büküş, vatandaşların yanlış bilgilenmelerinin önüne geçebilmek amacıyla Antalya Caddesi orta refüjündeki kazı ile ilgili "Alt yapı kazı çalışmaları sırasında maalesef buradaki enerji kabloları çalınmış. Alt yapı ve üst yapı çalışmalarımız bitince Ramazan Bayramı öncesi hattımıza enerji vereceğimiz zaman bu hırsızlık olayını öğrendik. Bu sebeple yeniden bu bölgeye enerji hattı çekmek zorunda kaldık. Bu hatlar da Manavgat alt yapısında gördüğümüz gibi kaldırım taşlarının hemen altında değil standartlara uygun şekilde; en az bir metre altında kumlaması ve tehlike işaretleri konulmuş şekilde yapılıyor. Bundan dolayı zaman, emek ve para harcayarak yapmış bulunduğumuz orta refüjdeki peyzaj çalışmalarımız zayi olmuştur. En kısa zamanda refüje aydınlatma hattını ekleyeceğiz ve peyzaj çalışmasını tamamlayacağız’’ dedi.
Müteahhit firma tarafından yapılan kaldırım ve peyzaj çalışmalarında ufak tefek aksaklıkların yaşandığına da dikkat çeken Büküş, Manavgat halkının içine sinmeyen hizmetin kendilerinin de içine sinmeyeceğini belirterek, “Vatandaşlarımızdan gelen talepleri dikkate alarak müteahhit firma yetkililerine iletiyor ve vatandaşımızın talebi doğrultusunda düzenlemelerin yapılmasını sağlıyoruz. Biz yapılan işlerin geçici kabulünü yapmak için aksaklıkların giderilmesini bekliyoruz. Mutlaka gözümüzden kaçan şeyler olacaktır. Bu konuda vatandaşlarımızın uyarılarını bekliyoruz. Kaldırımlar, peyzaj, asfalt, yaya geçişleri başka olmak üzere her şey dört dörtlük olmadan işin kabulünü yapmayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Bundan vatandaşlarımızın hiç şüphesi olmasın” dedi.