Manavgat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan ’Yalnız Değilsiniz Yanınızdayız’ projesi başladı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından kabul edilen ‘Yalnız değilsiniz yanınızdayız’ isimli Sosyal Hizmet Projesi 11 Temmuz ‘da başladı.
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Manavgat kaymakamı Nazmi Günlü, Manavgat ilçesi sınırları içerisinde Manavgat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan ev ziyaretlerinde, özellikle yalnız yaşayan yaşlı ve engellilerin evlerini ve çevresini temizleyecek bedeni güce sahip olmadıklarının tespit edildiğini belirterek, “Evde bakım aylığı almayan, yardıma muhtaç yalnız yaşayan yaşlı veya engelli, yanında kendisine bakacak kimsesi olmayan, günlük işlerini kendileri görebilecek durumda olmayan, Devlet veya özel firmalar tarafından kurulan Huzurevi vb. kurumlara yerleşemeyen veya yerleşmek istemeyen vatandaşlarımızın mevcut evlerinin ve çevresinin ayda iki defa tüm temizlik işleri ve kişisel bakımları yapılarak, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını kolaylaştırmak ve hayatla olan bağlarını daha da güçlendirmek amaçlanmıştır. Ayrıca proje kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Manavgat Devlet Hastanesi ve Toplum Sağlığı Merkezi ile işbirliği yapılarak tedavilerinin yaptırılması, ilkokul ve ortaokulda öğrenim gören öğrencilerin bu kişilerin evlerini ziyaret etmeleri sağlanarak manevi yönden destek olunması ve öğrencilerin de yaşlılara yönelik davranış becerilerini ve yardımseverlik duygularının artırılması sağlanacaktır” dedi.
Hayata geçirilecek proje kapsamında 6 personel ve 1 araç ile Manavgat genelinde 60 hanede yaşayan yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların evlerinin genel temizliği (çamaşırlarının yıkanması ütülenmesi, koltuk örtüsü, halı, kilim, battaniye ve perdelerin yıkanması, yerine asılması, evlerinin camlarının silinmesi) ve kişisel bakım hizmetleri yapılacak. 12 ay devam edecek olan proje için Manavgat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bütçesinden 292 bin 800 TL bütçe ayrıldığı bildirildi.