Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Oda bünyesinde FETÖ-PDY ile bağlantılı olan meslek komitesi, meclis, disiplin kurulu ve yönetim kurulu üyelerinin görevden alınması için bakanlık tarafından üzerinde çalışılan Kanun Hükmünde Karaname’yi beklediklerini söyledi.
"Devleti destekliyoruz"
Devletin bu kapsamda attığı tüm adımları da desteklediklerini ve daima devletin yanında yer aldıklarını vurgulayan Boztaş, organ üyelerinden bir veya birkaçının kişisel durumları ve terör örgütü ilişkileri nedeniyle 5174 sayılı yasadan dolayı görevden alınmasına yasal olarak yetki verilmediğini ifade etti.
MATSO Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konunun gündeme geldiğini kaydeden Boztaş, "Orada da belirttiğim gibi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı Oda ve Borsalar 5174 Sayılı kanun ile yönetilmektedir. MATSO ve TOBB’a bağlı diğer 365 oda ve borsanın organları olan meslek komitesi, meclis, disiplin kurulu ve yönetim kurulu üyeleri seçimle işbaşına gelmektedir. Odalar ve Borsalar Kanunu’nda oda ve borsa meslek komitesi, meclis, disiplin kurulu ve yönetim kurulu üyelerinin organ kararı ile üyeliğinin düşürülebilmesine imkan veren bir hüküm bulunmamaktadır. Konu ile ilgili TOBB’a gerekli bilgilerimiz yazılı olarak bildirilmiştir. Bunun için TOBB ve MATSO olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından üzerinde çalışılan Kanun Hükmünde Kararnameyi bekliyoruz" dedi.
Boztaş, konuyla ilgili 4 Ağustos 2016 tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde 365 Oda ve Borsa Başkanının katılımı ile FETÖ ve diğer konularda toplantı yapılacağını belirtti.
Hain girişimin olduğu ilk saatlerden itibaren sosyal medyadan tepkilerini ortaya koyduklarını hatırlatan Başkan Boztaş, "16 Temmuz Cumartesi sabahı bir basın bildirisi yayımlayarak darbe girişimini şiddetle kınayarak millet iradesi ile seçilerek görev alan hükümet ve devletimize yapılan darbe girişimini asla kabul etmeyerek karşısında olduğumuzu ifade etmiştik. 19 Temmuz 2016 günü ise Antalya’da bulunan Oda ve Borsa Başkanları ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında tüm Türkiye’de bulunan 365 Oda ve borsa başkanları ile aynı anda canlı yayında açıklama yaparak yeniden hain darbe teşebbüsünü kınadık" diye konuştu.