Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MATSO) Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Müşterek Komite Toplantısı ile birlikte gerçekleştirildi. Toplantıda MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Oda çalışmaları hakkında, meclis ve komite üyelerine bilgi verdi.
Bölge ekonomisinin en önemli gelir kaynağı olan turizmde yaşanan düşüşlerin bölgedeki birçok sektörü olumsuz etkilediğini ifade eden, devlet tarafından daha önce esnaf odaları üyelerine yönelik verilen can suyu kredilerinin ticaret ve sanayi odalarına ise verilmediğini hatırlattı. Bölge ekonomisinde yaşanan sıkıntıların önüne geçmek amacıyla devletten ticaret ve sanayi odaları üyelerine yönelik can suyu kredisi verilmesi gerektiğinin kaydeden Boztaş, can suyu kredisinin yanı sıra çek ve banka kredilerinde yaşanan gecikme veya ödeme sıkıntıları nedeniyle kara listeye girenlere de sicil affı getirilmesi gerektiğini söyledi.
Başkan Boztaş, Esnaf Ve Sanatkârlar Odaları üyeliğinde olduğu gibi MATSO üyelerinin de içinde yer aldığı (TOBB)’a bağlı Odaların üyelerinin de Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatiflerine üye olmasının yolunun açılması gerektiğine vurgu yaptı. Bunun için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği vasıtası ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na başvuruda bulunduklarını söyleyen Boztaş, MATSO olarak bu çalışmayı devlet tarafından sübvanse edilen destekler ve Kredi Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile Esnaf Odaları üyelerine verilen desteklerden MATSO üyelerinin de faydalanması amacıyla yaptıklarını belirtti. Boztaş, meclis ve komite üyelerine iki konuda da sonuca gitmek amacıyla komu oyu oluşturulması gerektiğini kaydetti.
Müşterek Komite Toplantısında ise meclis ve komite üyeleri söz istedi. Meclis Üyesi Hüseyin Uysal, Sanayi sitesinde yaşanan yol, elektrik ve güvenlik sorununu yaşandığını belirterek çözülmesi gerektiğini dile getirdi.
16. Meslek Komitesi Başkanı Fehmi İncidiş ise yurt dışı fuarlarına ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.
1. Meslek Komitesi Başkanı Murat Güven de Manavgat’ın güvenli bir kent olduğunu ifade ederek shopping centerlerin haksız rekabet yaptığını ve bu haksız rekabetle mücadele edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
MATSO Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Mehmet Ergen de her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğini ifade ederek esnafın kendisinin yapabilecekleri olduğunu ve bunları yaptıktan sonra devletten beklemesi gerektiğini kaydetti. Ergen, “Avrupa’daki imajımızla ilgili çalışması yapılması gerekiyor” dedi.