Muratpaşa Belediyesi Mesleki Eğitim ve Sanat Toplulukları (MEST) Türk Halk Müziği Korosu, Türk Halk Müziği ustalarının eserlerini seslendirdi.
Akdeniz Üniversitesi Konservatuvarı Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri, öğrencileri ve müzik öğretmenlerinden oluşan ve MEST Türk Halk Müziği Korosu, Türk Halk Müziği’nin unutulmaz isimlerinin eserlerini seslendirdi. Aynı zamanda Muratpaşa Belediyesi ve Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle MEST bünyesinde açılan müzik kurslarında eğitim veren koroyu oluşturan sanatçılar; Aşık Veysel’den Neşet Ertaş’a, Özay Gönlüm’den Hisarlı Ahmet’e, Kul Hüseyin’den Aşık Mahsuni Şerif’e ustaların ölümsüz eserlerini seslendirdi. Geceye Türk Halk Müziği sanatçısı Yıldız Ayhan onur konuğu olarak katıldı.
TÜRKÜLER AYAKTA ALKIŞLANDI
Şef Özer Uysal yönetimindeki; Canan Kavut, Elif Coşar, Elif Gündoğdu, Sehel Serin Türk, Hatice Kara, Hasan Akbaba, Haydar Düzgören, Tunahan Bıdık, Gökhan Karabel, Onat Demircioğlu, Mete Metin ve Ferdi Ayhan’dan oluşan koronun, Emrah Doğan, Gönenç Karaca, Serkan Ertürk, Cemil Korkut, Metin Baltan ve Raşit Yetkiner’den oluşan orkestra eşliğinde seslendirdiği türküler, katılımcılardan büyük alkış aldı. Konuk sanatçı olarak sahne alan İlke Türkdoğan da; Aşık Veysel ve Aşık Mahsuni Şerif’ten türküleri seslendirdi.