Muratpaşa Belediyesi’nin saatte 160 ton üretim kapasitesine sahip asfalt üretim tesisinden, kamu kurum ve kuruluşlarına ve özel kişilere asfalt satışı yapmasına ilişkin İçişleri Bakanlığı’ndan gerekli izinleri alındı.
Muratpaşa Belediyesi’nin, Döşemealtı’nda 10 dönüm alanda KDV hariç 1 milyon 680 bin TL’ye kurduğu asfalt üretim tesisi 15 Mart’ta üretime başladı. Hizmete girdiği günden itibaren üretilen asfaltla; Meltem, Bayındır, Soğuksu, Yıldız, Demircikara, Bahçelievler ve Varlık mahallelerinin yollarının tamamen, Ermenek, Gebizli, Güzeloluk, Güzeloba, Kızıltoprak, Yenigöl, Yeşildere ve Yüksekalan mahallelerinin yollarının ise kısmen yenileyen, son olarak da Meydankavağı Mahallesi’nde çalışmalarını sürdüren Muratpaşa Belediyesi ayrıca okulların bahçelerini de asfaltladı.
Birim fiyat belirlendi
Tesis sayesinde asfalt maliyetlerinde yüzde 50 tasarruf sağlayan Muratpaşa Belediyesi, şimdi kendi asfalt fabrikasını tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ve özel kişilere açmaya hazırlanıyor. Bunun için İçişleri Bakanlığı’ndan gerekli izinleri alan Muratpaşa Belediyesi, birim fiyatı belirlemek için sürdürdüğü çalışmaları da tamamladı.
İşletme ve İştirakler Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü’nün birlikte yaptığı çalışma sonucunda birim fiyat KDV dahil 80 TL olarak belirlendi. Nakliye hariç belirlenen fiyatla ilgili son kararı Muratpaşa Belediye Meclisi alacak. Meclisin Ağustos ayı olağan toplantısında konu Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi. Komisyon çalışmalarını tamamlanmasının ardından konu tekrar meclis gündemine gelecek.
‘Muratpaşa için üretiyoruz’
Belediye Başkanı Ümit Uysal, Muratpaşa için her alanda üretmeyi sürdürdüklerini kaydetti. Muratpaşa’nın peyzajında kullanılan çiçek ve bitkilerinin belediyenin 35 dönümlük seralarında, bin 750’ncisi yer altına alınan çöp konteynırlarını yine kendi tesislerinde ürettiklerini belirten Başkan Uysal, “Tüm bunları kamunun kaynaklarını yerinde, etkin ve verimli kullanmak adına hayata geçiriyoruz. Kendi üretim tesislerimiz sayesinde maliyetlerde yarı yarıya bir tasarruf sağladık. Çünkü biz kendi şahsi paramızı değil Muratpaşa sakinlerinin, komşularımızın parasını harcıyoruz. O yüzden çok dikkat etmemiz gerekir. Asfaltı son derece ucuza mal edip, Muratpaşamız’daki tüm yolları, 40 yıl ömürlü sıcak asfalt haline getirmek amacıyla yola çıktık. Bugün birçok mahallemizde, sokakları, caddeleri kendi tesisimizde ürettiğimiz asfaltla yeniledik. Muratpaşa Belediyesi’nin elinin dokunduğu bu noktalarda ulaşım artık çok daha konforlu. Ne kaldırımlarda yürürken komşularımız çukurlardan kurtulmaya çalışıyor ne de otomobiller, motosikletler ve bisikletlilerimiz yolda çukurdan kaçıyor”