Muratpaşa Belediyesi’nin saatte 160 ton üretim kapasitesine sahip asfalt üretim tesisi, kamu kurum ve kuruluşları ile özel kişilere açıldı. Kurum ve kişiler asfaltı daha ucuza Muratpaşa tesislerinden satın alabilecek.
Muratpaşa Belediyesi, Döşemealtı’nda 10 dönüm alanda KDV hariç 1 milyon 680 bin TL’ye kurduğu asfalt üretim tesisini kamu kurum ve kuruluşlarına, özel kişilere açmak için İçişleri Bakanlığı’ndan gerekli izinleri almasının ardından Belediye Meclisi de satış için gerekli çalışmayı tamamladı. İşletme ve İştirakler Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü’nün birlikte yaptığı çalışma sonucunda 1 ton asfaltın satış fiyatı KDV dahil 80 TL olarak belirlendi. Nakliye hariç belirlenen fiyatla ilgili olarak Muratpaşa Belediye Meclisi komisyonu çalışmalarını tamamlandı ve Eylül ayı oturumunda oybirliğiyle tesislerinden kamu kurum ve kuruluşları ve özel kişilere asfalt satışı yapılmasını onayladı.
Asfalt seferberliği
Muratpaşa Belediyesi’nin saatte 160 ton üretim kapasitesine sahip tesis, 15 Mart’ta deneme üretimine başladı ve 19 Mart’ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törenle resmen açıldı. Muratpaşa Belediyesi, tesiste üretilen asfaltla bugüne kadar, Meltem, Bayındır, Soğuksu, Yıldız, Demircikara, Bahçelievler, Varlık, Meydankavağı, Ermenek, Gebizli, Güzeloluk, Güzeloba, Kızıltoprak, Yenigöl, Yeşildere ve Yüksekalan Mahalleri’nin yollarını yeniledi. Muratpaşa Belediyesi, mahallerinin yanı sıra çok sayıda okulun bahçesini de asfaltladı.
Tam kapasite çalışacak
Belediye Başkanı Ümit Uysal, meclis üyelerine gösterdikleri duyarlılık nedeniyle teşekkür ederek, son teknolojiyle donatılmış tesislerde kaliteli ve standardı yüksek asfalt ürettiklerini ifade etti. Tesislerde üretilen asfaltla maliyetleri oldukça aşağıya çekerek bin çok mahallede 40 yıl ömürlü sıcak asfalt çalışması gerçekleştirdiklerini aktaran Başkan Uysal, “Amaçlarımızdan biri de bu tesisi tam kapasite çalıştırmaktı. Bunun yolu da kamu kurum ve kuruluşlarına ve özel kişilere ürettiğimiz asfaltın satışını yapmaktan geçiyordu. Meclisimizin aldığı son karar doğrultusunda bu mümkün hale geldi” diye konuştu.